Sport

Verdictul primit de Ovidiu Hațegan de la un reputat medic cardiolog: „Va putea arbitra în toamnă, dacă își mai dorește!”

Ovidiu Hațegan a primit verdictul după infarctul suferit, iar doctorul Luca Teodor Constantin a anunțat că arbitrul își va putea relua profesia din toamnă, dacă își va mai dori.
28.03.2022 | 19:57
Verdictul primit de Ovidiu Hategan de la un reputat medic cardiolog Va putea arbitra in toamna daca isi mai doreste
Verdictul primit de Ovidiu Hațegan de la un reputat medic cardiolog. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Celebrul medic cardiolog din Timișoara a explicat exact ce s-a întâmplat cu arbitrul și a precizat că nu au existat complicații, pentru că Ovidiu Hațegan a intuit bine afecțiunea pe care a simțit-o în piept, moment în care a decis să se prezinte la spital.

Verdictul primit de Ovidiu Hațegan de la un reputat medic cardiolog

Doctorul Luca Tudor Constantin, managerul IBC Timișoara, a dat un verdict în cazul lui Ovidiu Hațegan după infarctul suferit de arbitrul român:

ADVERTISEMENT

„Domnul Hațegan e medic la bază. În urma unui antrenament efectuat aseară, a simțit o problemă și și-a dat seama că este vorba despre un infarct. Avantajul a fost foarte mare, pacientul a venit la două ore distanță de la debut.

Starea lui a fost foarte bună ulterior, sunt optimist în ceea ce-l privește. Deci, în concluzie, orice infarct poate duce la pierderea vieții”.

ADVERTISEMENT

„Eu vă spun, că până la urmă, din punct de vedere medical, Hațegan va putea continua meseria sa, să arbitreze în continuare, dar întrebarea este dacă el își mai dorește acest lucru. Mai multe detalii îl puteți întreba pe el.

Din păcate, în ultimii ani, vedem persoane tot mai tinere, active, care suferă infarcturi la vârste tot mai precare”, a mai spus doctorul Luca Constantin, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

Recomandările cardiologului pentru evitarea infarcturilor

Doctorul Luca Teodor Constantin a vorbit despre cum pot fi evitatea infarcturile, însă a fost surprins că Ovidiu Hațegan a trecut printr-un astfel de moment, ținând cont de viața sportivă și sănătoasă pe care o are:

„Ovidiu are o viață activă, sănătoasă, cu toate analizele la zi, la un nivel european chiar, dar iată că i s-a întâmplat și lui.

ADVERTISEMENT

Tuturor le recomand să ducă o viață sportivă și să se ducă să se investigheze dacă apar dureri în piept, cum a făcut și Ovidiu Hațegan”.

„Mâine, poimâine sau joi poate să plece. Reintegrarea se face treptat la nivel de săptămâni. Sunt forme necomplicate și se recomandă chiar activitatea fizică intensă.

Eu cred că Hațegan va putea să arbitreze poate din toamnă, poate de anul viitor, dar, repet, doar dacă el va mai dori acest lucru”, a încheiat managerul IBC Timișoara.

ADVERTISEMENT