Fotbal intern

Vergil Andronache, antrenorul care i-a luat locul lui Bogdan Andone la FCSB, conferință de presă incendiară. “Aici nu e presiune! Atmosfera e foarte bună!”

04.08.2019 | 11:22
Vergil Andronache, antrenorul care i-a luat locul lui Bogdan Andone pe banca tehnică a FCSB-ului, conferință de presă incendiară. Sursă foto: gsp.ro

Vergil Andronache, antrenorul care i-a luat locul lui Bogdan Andone pe banca tehnică a FCSB-ului, a susținut o conferință de presă înaintea meciului pe care vicecampioana României îl va juca împotriva celor de la Astra Giurgiu, luni, 5 august, de la ora 21.00, în etapa a 4-a din Casa Pariurilor Liga 1, iar acesta surprins pe toată lumea cu declarațiile făcute în ceea ce privește atmosfera de la echipă.

Vergil Andronache, antrenorul care i-a luat locul lui Bogdan Andone la FCSB, conferință de presă incendiară

“Vrem ca în meciul cu Astra să le arătâm suporterilor că suntem o altă echipă. Mi s-a solicitat ajutorul și o fac cu drag. Mi se pare ceva normal. Nu ne-a plăcut ce s-a întâmplat, dar nu este ușor să faci ceea ce au făcut băieții. Cuvântul “nu se poate” nu trebuie să existe. Ne știam programul și nu trebuie să ne plângem de oboseală. Atmosfera este foarte bună acum și de asta i-am felicitat. Contează foarte mult antrenorul, dar aici este un grup unit și au caractere bune. Am observat dorința de a câștiga la băieți. Le-am zis că trebuie să fim bărbați. Eu am observat dorința de a câștiga aici. Am curajul să spun că mâine seară o să vedeți o echipă determinată. Noaptea este un sfetnic bun. Ne-am gândit la varianta de a menaja anumiți jucători, dar vom vedea.

Mie chiar îmi place atitudinea lui Florin Tănase, am luat-o ca pe o frustrare (n.r. face referire la faptul că Florin Tănase și-a criticat colegii după meciul cu Alahkert). Mie îmi place atitdudinea lui. Le-am spus și celorlalți jucători să aibă atitudinea lui. Suntem FCSB și trebuie să avem o gândire de învingători. Vă rog să mă credeți că atmosfera este foarte bună în vestiar. Cine va alcătui echipa? Noi, staff-ul, vom alcătui primul 11. Datoria mea este să asigur continuitate echipei și nimic mai mult. Oamenii din club vor decide dacă trebuie să rămân și pe viitor. Avem încredere pentru viitor pentru că lotul este îmbunătățit față de etapele trecute și asta ne dă speranța că o să fie bine. Nu avem nico problemă de lot (n.r. râde). Nu este comod. Sunt accidentări, dar am mai spus…Eu cred că de mâine o să arătăm altă față”, a spus Vergil Andronache, antrenorul care o va conduce pe FCSB la meciul cu Astra.

Bogdan Andone, Cristi Bălgrădean și Vergil Andronache în timpul unui antrenament al FCSB-ului. Sursă foto: gsp.ro
Bogdan Andone, Cristi Bălgrădean și Vergil Andronache în timpul unui antrenament al FCSB-ului. Sursă foto: gsp.ro

N-a mai ținut legătura cu Bogdan Andone. “Sunt relaxat!”

“Grupul de aici nu are nicio problemă. Pentru mine meciul de mâine este esențial. Primul jucător care ar putea să revină este Mihai Roman, dar este o chestie de durată. Vă aud pe toți că este presiune la FCSB, dar eu nu am simțit niciodată asta. Aici este foarte ușor pentru antrenor să își facă treaba pentru că suntem înconjurați de oameni de calitate. Eu spun ce simt. Eu sunt relaxat, nu am nicio problemă. Nu am mai vorbit cu Bogdan Andone după ce a plecat. Îl las să se relaxeze și apoi o să vorbim pentru că ne cunoaștem de foarte mult timp.

Bogdan Andone este un băaiat extraordinar și și-a dorit ca atmosfera de la echipă să fie ok și nu mi-a spus că vrea să plece de dinainte. A făcut asta pentru binele echipei. Eu nici după meci nu am știut, eram în autocar și nu știam. Este un băiat extraordinar, inteligent și foarte bun”, a mai spus Andronache.