Fotbal intern

Vergil Andronache a cedat şi s-a luat de jurnalişti la conferinţa de presă: “Eu am vrut să fiu de bun simţ…”

07.08.2019 | 11:39
Vergil Andronache a cedat si sa luat de jurnalisti la conferinta de presa Eu am vrut sa fiu de bun simt

FCSB dispută prima manșă a turului trei preliminar din Europa League, joi, cu Mlada Boleslav. Gigi Becali încă nu a reușit să ocupe locul lăsat vacant de Bogdan Andone, care și-a dat demisia după meciul pierdut cu Alashkert, iar la meciul cu Mlada va sta pe bancă fostul secund al lui Andone, Vergil Andronache. Înainte de meciul cu formația din Cehia, Andronache a susținut o conferință de presă în care a prefațat meciul de la Giurgiu.

Vergil Andronache a pregătit FCSB-ul pentru meciul cu Mlada Boleslav

După ce a pregătit FCSB pentru meciul cu Astra Giurgiu, pierdut de vicecampioană cu 2-1, Vergil Andronache va fi “principal” și la meciul de joi seară cu Mlada Boleslav, din prima manșă a turul trei preliminar din Europa League. În conferința de presă premergătoare meciului, tehnicianul a vorbit și despre un posibil conflict cu fundașul Mihai Bălașa, care a refuzat să dea mâna cu Andronache după ce a fost schimbat în minutul 40 al meciului pierdut de roș-albaștri cu Astra. Fundașul a fost înlocuit în urma unei erori comise, din care a rezultat primul gol al giurgiuvenilor dar s-a şi răţoit la jurnaliştii prezenţi, afirmând că nu acceptă să îi tras în derizoriu mandatul de antrenor la FCSB.

“Zilele trecute, l-ați întrebat pe Panțîru dacă e greu fără antrenor. Eu am vrut să fiu de bun simț, dar dacă dumneavoastră continuați cu astfel de întrebări. Poate puteam să spun și eu, pertinent, că avem nevoie acum de antrenor secund. Acum am plecat din vestiar. Am acceptat să preiau postul ăsta pentru că simt respect din partea lor. La ultimul meci, probabil ați văzut, putem să reproșăm orice altceva în afară de atitudine. Până mi se va spune că de azi vine alt antrenor, nu mă opresc din treabă. Trebuie să asigur continuitate”, a spus Andronache.

Ne așteaptă un meci dificil, ne-am pregătit mai bine după ultimul meci de campionat, care nu a ieșit cum am vrut noi, știam de la început că important e Europa League, ne dorim să nu luăm gol, să câștigăm. Așteptăm cu încredere meciul cu Mlada. Până în momentul în care va veni altcineva, dacă va veni, eu nu mă opresc din a studia adversarii, din a pregăti echipa. Zi de zi discutăm, le-am spus jucătorilor că am acceptat să rămân pentru că simt respect din partea lor. La meciul cu Astra nu putem să punem la îndoială atitudinea jucătorilor. Nu mă deranjează că nu a dat Bălașa mâna cu mine, eu îmi vedeam de restul echipei. Am o relație extraordinară cu el. Nu a avut intenția să nu dea mâna cu mine. Batem prea multă monedă pe cine l-a scos pe Bălașa, el a greșit, nu trebuie să mai vorbim de lucrul ăsta.”, a declarat Andronache.

Mihai Bălașa a fost schimbat după doar 40 de minute jucate la Giurgiu. Sursă Foto: Sportpictures.eu
Mihai Bălașa a fost schimbat după doar 40 de minute jucate la Giurgiu. Sursă Foto: Sportpictures.eu

Tot în cadrul conferinței de presă de dinaintea meciului cu Mlada Boleslav, fotbalistul abia transferat de FCSB de la FC Botoșani, Aristeidis Soiledis, a declarat că o victorie cu formația din Cehia ar fi esențială pentru moralul echipei, afectat după cele trei înfrângeri consecutive din acest sezon: “Vrem să câștigăm meciul, e prima manșă cu Mlada, jucăm cu o echipă foarte bună, avem nevoie mare de victorie pentru moral, trebuie să ajungem unde merităm să fim, suntem o echipă mare, trebuie să uităm de ultimul meci și să ne concetram pe meciul cu Mlada.

  • FCSB a pierdut ultimele trei meciuri disputate în acest sezon, două în Casa Pariurilor Liga 1 și unul în Europa League
  • FCSB – Mlada Boleslav se joacă joi, de la ora 21:30, la Giurgiu
Tags: