Fotbal intern

Veste bună pentru cluburile sportive. A fost revotată legea care permite Primăriilor să finanţeze sportul

Camera Debutaţiilor dă o veste bună cluburilor sportive din România.
22.03.2018 | 09:50
Veste buna pentru cluburile sportive A fost revotata legea care permite Primariilor sa finanteze sportul
ADVERTISEMENT

A fost revotată în Comisia de Educaţie, Cercetare, Tineret şi Sport a Camerei Deputaţilor, în unanimitate, legea de aprobare a OUG 38/2017 care face clarificări în ceea ce priveşte modul în care se face finanţarea sportului de către Consiliile Locale sau Judeţene. Deputatul Vasile Câtea, preşedinte al Federaţiei Române de Box, a făcut anunţul. 

Vestea bună nu este valabilă pentru toate cluburile din România. Din câte se pare, legea revotată în Comisia de Educaţie, Cercetare, Tineret şi Sport a Camerei Deputaţilor nu este valabilă şi în cazul formaţiilor care au activitate comercială mai mare de 20% din buget. 

ADVERTISEMENT

Deputatul Vasile Câtea îl atacă pe primarul din Iaşi

“Ieri, în Comisia de Educaţie, Cercetare, Tineret şi Sport a Camerei Deputaţilor s-a revotat. în unanimitate, legea de aprobare a OUG 38/2017 care clarifică în detaliu cum se face finanţarea sportului de către Consiliile Locale sau Judeţene, ordonanţă care este în vigoare şi produce efecte din luna mai 2017, de la publicarea în Monitorul Oificial. Şi legea 215, şi legea 69/2000 – legea sportului stipulează clar obligaţia Consiliilor Locale sau a Consiliilor Judeţene de a finanţa sportul şi evenimentele sportive”, a spus deputatul Vasile Câtea, conform prosport. 

“Cluburile sportive pot face o cerere de finanţare fie la Fundaţia SportuluiIeşean, fie la Primărie. În acest moment, Primăria trebuie să emită un regulament al procedurii de finanţare, care să prevadă cum vor fi viraţi banii către cluburi, direct prin municipalitate, ori prin Fundaţia Sportului Ieşean. Apoi, cluburile pot trimite cererile către organismul stipulat în regulament, acesta se aprobă după ce sunt analizate şi pot primii banii.”

ADVERTISEMENT

“Nu se poate vorbi de vid legislativ. Are toate pârghiile legale la îndemână pentru a finanţa sportul ieşean. Nu ştiu de ce refuză. Este o mare eroare când spune că nu-i permite legea. Nu am discutat cu dânsul, pentru că nu am cu cine. Dacă tot spune că nu are bază legală, să vină să spună care sunt problemele, să întrebe, poate corectăm ceva dacă este greşit. Cert este că legea îi dă voie să finanţeze sportul. Are la dispoziţie mai multe legi, între care 215, legea 69/2000, mai sunt şi alte prevederi legale care permit municipalităţilor să dea bani la sport”, a spus Vasile Câtea.