News

Veste bună! Ce se întâmplă cu salariul minim în 2021. Anunțul premierului Ludovic Orban

24.11.2020 | 13:37
Veste bună! Ce se întâmplă cu salariul minim în 2021. Anunțul premierului Ludovic Orban
Veste bună! Ce se întâmplă cu salariul minim în 2021. Anunțul premierului Ludovic Orban. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Premierul României, Ludovic Orban, vine cu o veste bună în preajma intrării în ultima lună a anului și spune ce se întâmplă cu salariul minim din țara noastră în perspectiva lui 2021.

După o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, șeful Executivului a dat asigurări că salariul minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021 va fi majorat.

ADVERTISEMENT

Deși nu a anunțat valoarea majorării veniturilor, premierul Orban a mai spus că aceasta va fi una care va depinde de evoluţia economiei.

Salariul minim va crește în 2021. Anunțul premierului Ludovic Orban

În tot acest context economic sumbru în care pandemia de COVID-19 a pus pe butuci multe sectoare ale economiei, premierul Ludovic Orban vine cu o rază de speranță pentru angajații din România.

ADVERTISEMENT

Marți, acesta a transmis, în cadrul consultărilor pe care le-a avut luni cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, că salariul minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021 va fi majorat în funcţie de evoluţia economiei, relatează Agerpres.

”Suntem adepţii unui mecanism de creştere care să se bazeze pe realităţile economice, respectiv rata inflaţiei, creşterea productivităţii şi alţi factori economici.

Obiectivul nostru este să nu fie afectate locurile de muncă, mai ales în această perioadă în care companiile se confruntă cu dificultăţi din cauza crizei sanitare”, a afirmat şeful Executivului, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Primii pași în vederea creșterii salariale

Având scop analiza realității economice în perspectiva acestor creșteri, Orban a decis constituirea unui grup de lucru format din experţi ai patronatelor, sindicatelor şi Guvernului, care să facă o analiză comparativă privind mecanismele aflate la baza evoluţiei salariului minim în alte state europene.

În urma acestei analize, se va putea stabili în mod obiectiv o formă de creştere predictibilă a salariului minim pentru următorii patru ani” , a declarat prim-ministrul României.

La întâlnirea în format video de marți, partenerii sociali au subliniat şi importanţa îmbunătăţirii dialogului între structurile patronale şi sindicale, precum şi a stabilităţii evoluţiei salariului minim. La discuţiile în format videoconferinţă a participat şi ministrul Muncii.

ADVERTISEMENT

Începând cu 1 ianuarie 2020, salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, a fost majorat cu 7,2% de la 2.080 lei la 2.230 lei lunar.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri