Sporturi

Veste bună de la un fost director al OMS. Cum și când ar putea să dispară coronavirusul

18.05.2020 | 13:24
Veste buna de la un fost director al OMS Cum si cand ar putea sa dispara coronavirusul
ADVERTISEMENT

Un fost oficial în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății vine cu o veste bună în lupta cu COVID-19 și ne spune cum și când ar putea dispărea coronavirusul.

Cum și când ar putea să dispară coronavirusul

Conform observatornews.ro, profesorul Karol Sikora, fost director al Programului împotriva cancerului din cadrul OMS, a dezvăluit când și cum ar putea să dispară noul tip de coronavirus care face ravagii în întreaga lume.

ADVERTISEMENT

”Este o șansă reală ca virusul să dispară natural înainte ca orice vaccin să apară pe piață. Se pare că avem mai mult imunitate decât am estimat”, a declarat Sikora.

Fostul director din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății consideră că trebuie să continuăm să încetinim virusul, dar este de părere că acesta ar putea să dispară de la sine.

ADVERTISEMENT

Opt vaccinuri anti-coronavirus sunt în faza de studii clinice

Mai mulți specialiști i-au cerut profesorului să aducă probe care să susțină cele spuse, dar acesta a explicat că este vorba despre un scenariu fezabil. ”Nimeni nu spune că știm ce se va întâmpla cu siguranță, dar cred că există această posibilitate”, a spus Sikora.

Compania Sorrento Therapeutics din California susţine că a descoperit un anticorp care poate bloca complet noul coronavirus. Cercetătorii vorbesc deja de un “antidot” şi susţin că anticorpul poate fi folosit pentru a crea un tratament care ar putea fi scos pe piaţă în câteva luni, înainte de a avea un vaccin.

ADVERTISEMENT

Opt vaccinuri anti-coronavirus sunt în faza de studii clinice și vor fi testate pe oameni, potrivit unui document al Organizației Mondiale a Sănătății. Vaccinul produs de Universitatea Oxford ar putea fi gata în 6 luni.

China a început să testeze pe om 5 vaccinuri anti COVID-19 pe care le-a creat în ultimele luni în laboratoarele interne. Deși mulți anticipează că apariția unui vaccin necesită o perioadă ceva mai lungă, asiaticii speră să scurteze așteptarea.

ADVERTISEMENT

Un vaccin împotriva noului coronavirus a fost testat cu succes, însă nu pe oameni. Subiecții experimentului au fost șase maimuțe rhesus. Cu toate că maimuțele au acceptat vaccinul și le-a fost de folos în lupta cu coronavirus, nu același lucru s-ar putea spune despre oameni.

ADVERTISEMENT