News

Veste bună despre alocaţiile pentru copii. Anunțul de ultimă oră al lui Ludovic Orban

25.05.2020 | 14:19
Veste buna despre alocatiile pentru copii Anuntul de ultima ora al lui Ludovic Orban
ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai fierbinți subiecte aflate pe lista Guvernului este creșterea alocațiilor pentru copii, iar vestea dinspre Executiv este una bună.

Veste bună despre alocaţiile pentru copii

Premierul Ludovic Orban a lăsat să se înțeleagă că o dublare a alocațiilor pentru copii este aproape imposibilă, dar a precizat că acestea vor crește în funcție de cât va permite economia.

ADVERTISEMENT

”Pentru dublarea alocațiilor, impactul anual e de 7,3 miliarde. De unde să găsești 7,3 miliarde suplimentare? Este o sumă mare. Sigur o să încercăm să creștem alocația cu cât ne va permite situația bugetară și situația economică”, a declarat Orban la România TV.

Prim-ministrul a precizat că hotărârea parlamentului a fost superpopulistă și consideră că alocațiile pentru copii nu se pot dubla de două ori într-un an.

ADVERTISEMENT

”Nu poţi mări tot – şi pensii, şi alocaţii, şi salarii”

”E o iniţiativă fără niciun fundament economic. Trebuie mărite bugetele de investiţii în mod evident. Nu poţi mări tot – şi pensii, şi alocaţii, şi salarii”, a menționat Ludovic Orban.

La începutul lunii aprilie, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, preciza că banii necesari pentru dublarea alocațiilor nu sunt incluși în bugetul pe 2020, iar acest lucru creează o presiune suplimentară pe Guvern.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, Florin Cîțu a cerut Parlamentului să renunțe la proiectele populiste, întrucât finanțarea este limitată, iar resursele financiare trebuie împărțite responsabil.

Deși traversăm o perioadă de criză, mulți români se întreabă dacă se mai dublează alocațiile copiilor în România în acest an. Chiar Șeful Statului, Klaus Iohannis, a dat de înțeles că acest lucru va fi greu de realizat în contextul problemelor economice.

ADVERTISEMENT

Pe 16 ianuarie, Klaus Iohannis a semnat Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii.

ADVERTISEMENT