News

Veste bună despre noua tulpină de coronavirus. Concluziile lui Anthony Fauci

27.12.2020 | 17:51
Veste buna despre noua tulpina de coronavirus Concluziile lui Anthony Fauci
ADVERTISEMENT

Directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite, Anthony Fauci, a afirmat că tulpina de coronavirus apărută în Marea Britanie, chiar dacă este mai contagioasă, nu provoacă forme mai sevre de COVID-19, transmite Rador.

Alte studii făcute de către cercetători urmează să determine dacă vaccinul anti-COVID va fi eficient împotriva noii tulpini, a declarat Anthony Fauci pentru CNN.

ADVERTISEMENT

Fauci a susținut că nu este neobișnuit ca virusurile de tipul SARS-CoV-2 să treacă frecvent prin mutații.

Noua tulpină nu produce forme mai grave de boală

În mod evident, este un lucru pe care noi îl luăm întotdeauna în serios şi lucrurile devin îngrijorătoare ori de câte ori apare o mutaţie, dar cred că publicul american are nevoie să îşi amintească faptul că aceştia sunt viruşi ARN şi de aceea dezvoltă mutaţii tot timpul. În majoritatea cazurilor, însă, aceste mutaţii nu au o semnificaţie funcţională”, a declarat Anthony Fauci, epidemiologul-șef al Statelor Unite.

ADVERTISEMENT

Potrivit primelor indicii, transmise de către medicii britanici, primii care s-au confruntat cu noua formă de coronavirus, aceasta nu ar provoca oamenilor simptome mai grave, comparativ cu tulpinile deja cunoscute.

Răspunsul este că se pare că nu îi îmbolnăveşte mai rău. Pentru cealaltă problemă, dacă tulpina cea nouă scapă de sub protecţia indusă de vaccinurile pe care le folosim acum, pot să vă spun că, potrivit colegilor noştri britanici, nu este cazul de aşa ceva”, a afirmat Fauci, precizând că și în Statele Unite se vor face studii privind efectele noii tulpini precum și eficiența vaccinurilor împotriva sa.

ADVERTISEMENT

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, nu a exclus, într-o declarație la Digi24, ca noua tulpină să fi ajuns și în țara noastră, chiar dacă nu a fost încă depistată.

Pe de altă parte, Gheorghiță s-a arătat încrezător că vaccinul va fi eficient și împotriva acesteia. „Din ce știm la acest moment, da, vaccinul are acoperire cu nivel bun de protecție pentru această tulpină”, a spus Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, laboratoarele din România au capacitatea de a identifica această nouă versiune de coronavirus. Ea a fost semnalată în Marea Britanie și datele inițiale indică că ar fi cu 70% mai contagioasă decât vechea tulpină.

ADVERTISEMENT