Medicul Valeriu Gheorghiță crede că vaccinul anti-Covid ar putea să producă un răspuns imun de lungă durată.
„Probabilitatea de a vorbi despre o vaccinare sezonieră este foarte mică”, a declarat coordonatul campaniei de vaccinare în România.
Vaccinul va ajunge în România în 2 săptămâni din momentul în care Agenția Europeană a Medicamentului îl va aproba.
-
DSP vine cu precizări în cazul femeii care a murit la scurt timp după vaccinare. De ce a survenit decesul
-
Anunț îngrijorător al Ministerului Sănătății. 9 din 10 contacți ai persoanei infectate cu noua tulpină de coronavirus sunt pozitivi
-
Uluitor! Acum poţi câştiga peste 10.000 de lei în doar două zile! Nu rata ocazia!
Valeriu Gheorghiță crede că vaccinul anti Covid va oferi o imunizare pe termen lung
„Este de așteptat ca până la data de 29 decembrie să se dea un răspuns pentru vaccinul celor de la Pfizer și până la 12 ianuarie pentru cel de la Moderna. Este foarte posibil ca aceste date să fie modificate”, a declarat Valeriu Gheorghiță, conform Libertatea.
De asemenea, Gheorghiță a dat asigurări că vaccinarea nu va fi degeaba, pentru e foarte posibil ca răspunsul imun al vaccinului să fie „de lungă durată”.
Din păcate, pacienții cu HIV ar putea să nu dezvolte anticorpi suficienți, iar în același timp persoanele care au avut Covid-19 se vor putea vaccina.
-
Zeci de arestări în Rusia la demonstrațiile anti-Putin și pro-Navalnîi. Ministerul rus de Externe dă vina pe Ambasada SUA
-
Medicul Virgil Musta îi liniștește pe sceptici: „Vaccinul anti-Covid are o singură contraindicație categorică”
-
Ce norocos! A câștigat o avere la loterie cu un bilet de doar 3 lei! Cum a fost posibil?
„Dacă nu ai asigurare medicală, vei putea să te vaccinezi, având în vedere că acest vaccin este gratuit”, a completat Valeriu Gheorghiță. Vaccinul se va administra „strict intramuscular”, explică medicul.
Medicul a reamintit tuturor că vaccinarea se va putea face doar în centre specializate, în ritmul de 250 de persoane pe zi. Așadar, 70% din populația României ar trebui să fie vaccinată până la vară.
„Desfășurarea efectivă a activității de vaccinare va avea loc la nivelul centrelor de vaccinare. Nu intenționăm, cel puțin la momentul actual, să derulăm activitate de vaccinare la nivelul cabinetului de medicină de familie, pentru că activitatea pe care noi o propunem este una extrem de intensă.
Vorbim de circa 250 de persoane vaccinate într-o zi.
Este extrem de complicat ca la nivelul unui cabinet de medicină de familie, pe lângă consultațiile obișnuite, pe lângă monitorizarea persoanelor pe care le au medicii de familie în evidență să mai efectueze și această vaccinare care nu va fi un proces foarte simplu”, a punctat medicul.