Fotbal intern

Veste bună din partea unui medic important din fotbalul românesc: „În aprilie e vârful, din luna mai jucăm fotbal!”

27.03.2020 | 20:41
Veste buna din partea unui medic important din fotbalul romanesc In aprilie e varful din luna mai jucam fotbal
ADVERTISEMENT

Un important medic din fotbalul românesc e convins că în luna mai mai se va putea juca iar fotbal în România. La fel estimează și oficialii FRF.

Veste bună din partea unui medic din fotbalul românesc

Pompiliu Popescu a fost mulți ani doctorul echipei naționale de fotbal a României. Prin mâinile sale au trecut generații întregi de jucători ai echipei naționale, el fiind și omul care îi repara pe tricolorii Generației de Aur.

ADVERTISEMENT

Pompiliu Popescu este un medic extrem de experimentat, care a rezolvat multe probleme delicate ale internaționalilor români, care îl vizitau și atunci când se accidentau la echipa de club.

Pompiliu Popescu e în ton cu oficialii FRF

El a făcut o analiză a actualei situații din România și vede o perioadă de vârf a pandemiei și apoi reculul care va permite reluarea activității fotbalistice.

ADVERTISEMENT

Cred că, în România, vârful pandemiei o să fie pe la jumătatea lunii aprilie, după care o să scadă brus. Eu cred că pe la jumătatea lunii mai vom putea avea fotbal, să înceapa campionatul.

În iunie se va juca cu spectatori

Jucătorii au nevoie de două săptămâni de pregătire, pentru că ei mai fac și în această peerioadă, nu stau degeaba.

ADVERTISEMENT

Nu cred că în luna mai se va mai juca cu spectatori, dar cred că din iunie vom avea spectatori pe stadion” –a spus el la PRO X.

Există și versiuni mai puțin optimiste

Jumătatea lunii mai este și cea mai optimistă dată văzută de șefii FIFA și ai UEFA pentru reluarea competițiilor interne de pe continentul nostru.

ADVERTISEMENT

Însă previziunile medicilor nu sunt la fel de optimiste, existând temeri că pandemia ar putea dura cel puțin încă patru-cinci luni. Sau că există riscul ca să aibă o curbă decendentă, după care să revină spre toamnă la fel de agresiv, situație în care și fotbalul ar avea evident de suferit, pentru că ligile naționale nu s-ar putea încheia.

 

 

ADVERTISEMENT