News

Veste bună în lupta cu coronavirus. Experții au descoperit de ce unii pacienți vindecați sunt pozitivi la retestare

30.04.2020 | 11:49
Veste buna in lupta cu coronavirus Expertii au descoperit de ce unii pacienti vindecati sunt pozitivi la retestare
ADVERTISEMENT

Experții medicali din Coreea de Sud vin cu o veste foarte bună în plină pandemie de coronavirus, după ce au descoperit de ce unii pacienți vindecați sunt pozitivi la retestare.

Experții au descoperit de ce unii pacienți vindecați de coronavirus sunt pozitivi la retestare

Conform Mediafax, care citează agenția Yonhap, o parte dintre pacienții vindecați de coronavirus sunt pozitivi la retestare, iar cercetătorii sud-coreeni au descoperit că acest lucru este posibil din cauza urmelor de fragmente de virus care au fost deja inactivate.

ADVERTISEMENT

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Coreea de Sud (KCDC) a anunțat că nu mai puțin de 277 de persoane vindecate au fost depistate pozitiv la retestare.

Oamenii de știință au explicat faptul că virusul nu mai este activ la aceste persoane, iar testul este unul ”fals pozitiv”. Acesta este dat de fragmente de virus moarte deja.

ADVERTISEMENT

Rezultatele pozitive de la retestare se datorează limitelor tehnice ale testelor

Coreea de Sud folosește un test de reacție în lanț a polimerazei în transcripție inversă pentru coronavirus. Acesta funcționează prin găsire informațiilor genetice ale virusului într-un eșantion prelevat de la un pacient.

”Fragmente de ARN încă pot exista într-o celulă, chiar dacă virusul este inactiv. Este probabil ca cei care au testat pozitiv să mai aibă în corp virus inactiv”, se arată într-un comunicat al KCDC.

ADVERTISEMENT

Medicul Oh Myoung-don a precizat faptul că rezultatele pozitive de la retestare se datorează limitelor tehnice ale testelor și nicidecum unei noi infectări.

Doctorul sud-coreean a mai spus că virusul COVID-19 este diferit de boli precum HIV sau depatita B, acolo unde virusul rămâne în stare latentă în interiorul unui nucleu celular și mai târziu provoacă infecții cronice.

ADVERTISEMENT

Specialiștii din Coreea de Sud avertizează omenirea că un nou val de coronavirus va lovi, cel mai probabil la iarnă. Acest scenariu este extrem de plauzibil, în condițiile în care un vaccin nu va fi dezvoltat în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT