News

Veste bună despre pensii, la început de decembrie: ”Problema este rezolvată”

Ministrul Muncii din Guvernul Ciucă, Marius Budăi, oferă o veste bună pentru milioanele de pensionari din România. Acesta anunță că problema plății acestor venituri din luna decembrie a fost rezolvată.
01.12.2021 | 08:06
Veste buna despre pensii la inceput de decembrie Problema este rezolvata
ADVERTISEMENT

În ultimele sale zile în funcția de ministru al muncii, Raluca Turcan a provocat îngrijorare în rândul milioanelor de pensionari din țară, după ce a declarat că nu mai sunt bani pentru plata pensiilor din final de an.

Lucrurile par însă să stea mult mai bine. Succesorul ministrului liberal la portofoliul de la Muncă, Marius Budăi, îi asigură pe români că își vor primi la timp pensiile în decembrie.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii oferă o veste bună despre pensii în debut de decembrie

Într-o apariția televizată de marți, Marius Budăi le transmite oamenilor să stea liniștiți pentru că problema plății pensiilor pentru luna decembrie a fost rezolvată de noua echipă de la Guvern.

”Le mulțumesc colegilor liberali că au acceptat pachetul social. Este un scut împotriva valului de scumpiri. Tot ce noi calculam și spuneam în vară și toamnă iată că se dovedește că am avut dreptate. Este doar pentru a apăra puterea de cumpărare, nu pentru a o crește.

ADVERTISEMENT

Odată cu rectificarea s-au rezolvat aceste probleme. Am pregătit toate documentele pentru ca joi de dimineață, să deschidem conturile. Oamenii să fie liniștiți că problema este rezolvată”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la B1TV.

Ce spune ministrul muncii de pachetul social pregătit de Guvern

Ministrul Muncii a mai declarat, la același post de știri, că pachetul social prin care vor fi crescute pensiile, salariile și alocațiile nu au scopul de a-i îmbogăți pe unii români, ci acționează ca un scut în fața valului de scumpiri care se anunță în această iarnă.

ADVERTISEMENT

”Acum poate ne înțelege cineva și pe noi, cei de la PSD, când am susținut extrem de tare pachetul social la crearea acestei coaliții de guvernare și le mulțumesc public colegilor liberali că au susținut pachetul social ca o minimă protecție pentru cetățenii cei mai dezavantajați.

Să nu își închipuie cineva că acei 10% sau 200 de lei la pensia minimă sau cei 1.200 de lei pentru pensiile până în 1.600 sau a 13-a indemnizație pentru dizabilități sau alocațiile îi vor îmbogăți peste noapte pe oameni”, a mai declarat ministrul Muncii.

ADVERTISEMENT

Ministrul Budăi este realist și spune că majorarea de 10% a pensiilor ”Nu este un câștig, este un scut împotriva acestui val de scumpiri. Tot ce noi calculam și spuneam înainte de semnarea protocolului pentru crearea coaliției, iată că se dovedește. Este o chestiune care să apere puterea de cumpărare nu să o crească”.

Primele documente extrem de importante au fost ordinul comun pentru plafonarea prețului la energie și rectificarea bugetară”.

ADVERTISEMENT