News
notix pixel id

Veste bună pentru acești salariați. Ar putea primi 500 de lei în plus la salariu

29.08.2019 | 21:49
Veste bună pentru acești salariați. Ar putea primi 500 de lei în plus la salariu
Vești bune pentru unii bugetari. Vor primi 500 de lei în plus la salariu. Sursa foto: a1.ro

Chiar dacă ALDE a decis să se retragă de la guvernare, stârnind un scandal uriaș, PSD nici nu se gândește să părăsească prea curând Palatul Victoria. Ba mai mult, Executivul condus de Viorica Dăncilă promit noi majorări salariale pentru mulți dintre angajații români.

Polițiștii din penitenciare cu rezultate deosebite ar putea primi recompense morale de 500 de lei

Mai concret, este vorba despre polițiștii care activează în cadrul penitenciarelor din întreaga țară. Potrivit unui proiect elaborat de Ministerul Justiției, șefii de promoție vor primi o serie de recompense morale pentru rezultate deosebite în valoare de 500 de lei, bani care se vor adăuga, bineînțeles, la sumele lunare pe care le încasează deja. Respectivul act normativ a ajuns deja în dezbatere publică, urmând ca în cel mai scurt timp să fie supus aprobării.

Poliţiştilor de penitenciare li se pot acorda următoarele recompense: a) mulţumiri; b) felicitări; c) însemne onorifice, diplome de merit şi distincţii; d) titluri de onoare. (…) Absolvenţilor instituţiilor de învăţământ superior pentru pregătirea poliţiştilor de penitenciare – curs de zi, declaraţi „şef de promoţie” pe facultate, li se acordă, din bugetul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, recompense materiale constând în premii în bani şi/sau obiecte. Absolvenţilor instituţiilor de învăţământ pentru pregătirea agenţilor de poliţie penitenciară, declaraţi „şef de promoţie”, li se acordă (…) recompense materiale constând în premii în bani şi/sau obiecte. (…) Valoarea recompenselor acordate (…) nu poate depăşi 500 lei pentru un absolvent”, se arată în proiectul de lege propus de Ministerul Justiției.

Polițiștii de penitenciar vor primi recompense morale de 500 de lei, dacă vor avea rezultate deosebite. Sursa foto: ebihoreanul.ro
Polițiștii de penitenciar vor primi recompense morale de 500 de lei, dacă vor avea rezultate deosebite. Sursa foto: ebihoreanul.ro

Nu vor primi acești bani polițiștii cu sancțiuni disciplinare

De remarcat este faptul că, potrivit actului normativ în cauză, de aceste recompense pot beneficia doar  poliţiştii de penitenciare care nu se află sub efectul unei sancţiuni disciplinare. În plus, banii se acordă la propunerea fundamentată şi motivată în scris a şefului ierarhic nemijlocit.

Mulţumirile pot fi verbale sau scrise şi se acordă pentru îndeplinirea în condiţii foarte bune a atribuţiilor şi misiunilor şi se pot aduce la cunoştinţă individual sau în faţa personalului. Felicitările pot fi scrise sau verbale şi se acordă pentru îndeplinirea deosebită a atribuţiilor şi misiunilor şi se aduc la cunoştinţă individual sau în faţa personalului.

Însemnele onorifice (…) se acordă pentru obţinerea de rezultate foarte bune la absolvirea unor cursuri, competiţii sportive, manifestări cultural-artistice şi sociale cu prilejul unor aniversări şi al finalizării unor acţiuni sau misiuni, precum şi în situaţia încetării raporturilor de serviciu pentru motive neimputabile. Titlurile de onoare se conferă pentru acte de eroism, curaj deosebit, devotament şi pentru merite deosebite în îndeplinirea unor atribuţii şi misiuni”, mai prevede proiectul de ordin.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri