News

Veste bună pentru cei care fac teste de Covid-19. InfoCons lansează o linie telefonică specială pentru consumatori

05.08.2020 | 14:00
Veste buna pentru cei care fac teste de Covid19 InfoCons lanseaza o linie telefonica speciala pentru consumatori
ADVERTISEMENT

Cei care fac teste de Covid-19 au parte de o veste bună.  InfoCons, organizaţia de protecţie a consumatorilor, a lansat o linie telefonică specială destinată persoanelor care îşi fac teste pentru detectarea Covid-19, se anunță într-un comunicat transmis miercuri de InfoCons.

Numărul este dedicat persoanelor care au efectuat teste pentru Covid-19 sau care își doresc aceste analize. La numărul de telefon 021-9615 cu tarif normal în reţeaua Telekom, consumatorii pot solicita consiliere, informare sau pot depune sesizări pentru protecţia consumatorilor.

ADVERTISEMENT

“Ţinând cont de faptul că se înregistrează tot mai multe sesizări din partea consumatorilor cu privire la realizarea analizelor de testare Covid-19, procesarea rezultatelor, clauzele contractuale sau de consimţământ semnate de către consumatori în momentul recoltării, InfoCons trage un semnal de alarmă şi sprijină toţi consumatorii care întâmpină o problemă în acest domeniu”, este menționat în comunicatul organizaţiei de protecţie a consumatorilor.

Linie telefonica pentru cei care fac teste Covid-19

Pe lângă linia telefonică specială, consumatorii care întâmpină probleme legate de testele pentru Covid-19 pot contacta InfoCons la adresa de e-mail: reclamatii@infocons.ro sau în scris la C.P 38, O.P. 53 sector 4, Bucureşti.

ADVERTISEMENT

InfoCons susține că cei care sunt consumatori de teste au mai multe drepturi :

  •  dreptul de a fi protejaţi împotriva riscului de a achiziţiona un produs sau de a li se oferi un serviciu care ar putea să le pună viața în pericol, sănătatea sau securitatea ori să le aducă atingere drepturilor şi intereselor legitime;
  • dreptul de a fi informaţi complet, corect şi precis asupra caracteristicilor esenţiale ale produselor şi serviciilor;
  • dreptul de a putea accesa pieţe care le asigură o gamă variată de produse şi servicii de calitate;
  • dreptul de a fi despăgubiţi în mod real şi corespunzător pentru pagubele generate de calitatea necorespunzătoare a serviciilor și produselor.

Preşedintele InfoCons, Sorin Mierlea, a declarat că persoanele care fac analize pentru depistarea de Covid-19 au dreptul ca prestatatorul să respecte termenul de timp privind rezultatul testului.

ADVERTISEMENT

“Dacă dorim să realizăm analize de testare Covid-19, fie că ne sunt necesare pentru a putea pleca în vacanţă, fie pentru siguranţa proprie, informarea trebuie să fie una transparentă atât din punctul de vedere al termenului de realizare, cât şi al costului. Totodată, termenele de realizare trebuie să fie respectate sau, în caz contrar, agentul economic să îşi asumă pierderea materială şi morală. Trebuie să luăm atitudine, să depunem o sesizare, pentru ca generaţiile următoare să nu mai păţească ce am păţit noi”, a afirmat preşedintele InfoCons.

Tags: