Fotbal intern

Veste bună pentru cluburile din România! UEFA a amânat licenţierea cu o lună! FANATIK confirmat

19.03.2020 | 17:45
Veste buna pentru cluburile din Romania UEFA a amanat licentierea cu o luna FANATIK confirmat
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a blocat fotbalul din Europa, aproape toate campionatele fiind amânate, însă există o veste bună pentru cluburile din România. FANATIK a aflat că UEFA a amânat licenţierea pentru sezonul viitor până la finalul lunii aprilie.


UPDATE, 19 martie, ora 17:45 / Aşa cum FANATIK a anunţat încă de pe 18 martie, UEFA a amânat licenţierea cluburilor din Europa pentru 30 aprilie 2020, termenul precedent fiind de 31 martie. FRF a confirmat informaţia printr-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

“În contextul situației cauzate de pandemia COVID-19 și a impactului financiar, Comitetul Executiv UEFA a decis o modificare de regulament, aplicată articolelor 49, 50 și 50bis din Regulamentul de Licențiere și Fair Play Financiar la nivel european: termenul până la care cluburile aplicante trebuie să dovedească faptul că nu au restanțe financiare a fost extins de la 31 martie la 30 aprilie 2020”, a anunţat FRF.


UEFA a amânat licenţierea cluburilor cu o lună din cauza pandemiei

FANATIK a aflat că UEFA a luat o decizie foarte importantă pentru cluburile din România. În contextul pandemiei de coronavirus, forul continental a ales să mute termenul limită cu o lună. Până la şedinţa de marţi, data finală pentru linceţiere era de 31 martie 2020.

ADVERTISEMENT

Problemele cauzate de pandemia de coronavirus au mutat termenul limită pentru licenţiere cu o lună, mai exact 30 aprilie 2020. De altfel, aceasta a fost una dintre propunerile lui Răzvan Burleanu pentru videoconferinţa UEFA de marţi.

“Flexibilitate în sistemul de licențiere pentru participarea echipelor românești în cupele europene sezonul 2020-2021, adaptată evoluției pandemice”, a fost a patra propunere a lui Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, pentru videoconferinţa UEFA de marţi.

ADVERTISEMENT

Poli Iaşi ceruse discutarea amânării termenului limită pentru licenţiere

Cu o zi înainte de videoconferinţa UEFA, Ciprian Paraschiv, preşedintele lui Poli Iaşi, a cerut amânarea termenului limită pentru licenţiere. Oficialului formaţiei din Copou susţinea că problemele cauzate de pandemia de coronavirus ar putea face imposibil procesul.

“Aşteptăm cu toţii să vedem ce se va decide la UEFA. Am rugat federaţia să discute şi situaţia determinată de imposibilitatea completării la timp a dosarului de licenţiere, licenţiere care ţine de UEFA.

ADVERTISEMENT

Indiferent câtă disponibilitate am avea noi, cluburile, şi oficialităţile din ţară, totul este dat peste cap şi termenele obişnuite nu pot fi respectate. Cu atât mai mult odată cu instaurarea Stării de Urgenţă în România”, spunea Ciprian Paraschiv.

Liga 1 stă sub semnul întrebării din cauza pandemiei

Chiar dacă s-a reuşit amânarea termenului limită pentru licenţierea UEFA, fotbalul românesc este în continuare blocat din cauza pandemiei de coronavirus. FRF, LPF şi AFAN au discutat miercuri pe marginea scenariilor posibile pentru reînceperea campionatului, aşa cum FANATIK te-a anunţat încă de marţi seară.

Pentru moment, FRF şi LPF au anunţat că Liga 1, dar şi celelalte competiţii interne, nu ar putea să fie reluate mai devreme de 16 mai. Mai mult decât atât, al doilea scenariu, cel mai sumbru, ar însemna ca reluarea activităţii să aibă loc abia pe 13 iunie.

ADVERTISEMENT
Tags: