News

Veste bună pentru copii. Moș Crăciun a fost vaccinat anti-Covid-19

20.12.2020 | 18:30
Veste buna pentru copii Mos Craciun a fost vaccinat antiCovid19
ADVERTISEMENT

Anthony Fauci, directorul Institutului naţional pentru alergii şi boli infecţioase și cel mai cunoscut imunolog din Statele Unite ale Americii, în aceste vremuri, a adus vești bune pentru copii. Medicul i-a asigurat pe cei mici că l-a vaccinat personal pe Moș Crăciun.

Într-o emisiune realizată de CNN, micuții s-au arătat îngrijorați pentru siguranța celui ce urmează să le aducă cadourile în noaptea de 24 spre 25 decembrie.

ADVERTISEMENT

Copiii își făceau probleme cu privire la sănătatatea personajului celebru sau că Moș Crăciun nu va putea să cutreiere lumea, fiind vizat de măsurile de carantinare sau restricționat de acestea.

Vești bune pentru cei mici. Moș Crăciun a fost vaccinat împotriva SARS – CoV – 2

„M-am ocupat de asta pentru voi pentru că mi-era teamă că veţi fi nemulţumiţi. Cu puțin timp în urmă, am făcut o călătorie la Polul Nord. M-am dus acolo şi l-am vaccinat eu însumi pe Moş Crăciun.

ADVERTISEMENT

I-am măsurat nivelul de imunitate şi este pregătit să plece. Poate coborî pe horn, poate lăsa cadourile și poate pleca. Nu aveţi de ce să vă temeţi. Moș Crăciun este gata de treabă”, i-a asigurat celebrul medic imunolog pe cei mici.

Veștile bune sunt aduse de medicul american cu origini italiene în contextul în care multe țări de pe suprafata planetei se confruntă cu o creștere dramatică a numărului de noi infectări.

ADVERTISEMENT

State ca Anglia,  Italia, Austria, Belgia, Elveția, Suedia, Germania, Olanda și Spania au decis să înăsprească măsurile restrictive, iar oamenii vor petrece sărbătorile de iarnă în plină carantină.

Pe de altă parte, vaccinul anti-Covid-19 este gata de folosire, iar campaniile de vaccinare au început deja în Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. În Europa, prima tranșă a vaccinului urmează să fie livrat în zilele de 26 și 27 decembrie.

ADVERTISEMENT

Serul va primi aprobări la nivelul Uniuni Europene, Agenția Europeană a Medicamentelor urmând să se ocupe de acest lucru. Autoritățile au declarat că nu mai este nevoie de o altă aprobare la nivelul țării noastre. Până la sfârșitul acestui an, România o să primească o primă tranșă simbolică de 10.000 de doze de vaccin. Alte 600.000 de doze vor ajunge la noi în țară în prima lună a anului 2021.

ADVERTISEMENT