Fotbal intern

Veste bună pentru Cristiano Bergodi: revine Valentin Mihăilă! Programul Universității Craiova înainte de partida cu Astra

16.06.2020 | 14:51
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova primește vizita Astrei Giurgiu, vineri, de la ora 20:00, pe stadionul „Ion Oblemenco”, partida contând pentru etapa cu numărul 4 din play-off-ul Ligii 1. Ar fi prima partidă oficială a Științei după pauza provocată de coronavirus, pauză care s-a prelungit și peste programul deja stabilit.

Etapa trecută, oltenii ar fi trebuit să dispute meciul cu FC Botoșani, de pe teren propriu, însă medicul moldovenilor a fost testat pozitiv pentru COVID, astfel că duelul a fost amânat, iar Liga Profesionistă de Fotbal, împreună cu deținătorii de drepturi TV, vor programa partida la o dată ulterioară.

ADVERTISEMENT

Alb-albaștrii au primit vestea cu doar o zi înainte și nu le-a picat deloc bine jucătorilor conduși de Cristiano Bergodi. Totuși, tehnicianul italian are și câteva vești bune. Conform surselor FANATIK, cea mai importantă ar fi că se va putea baza pe unul dintre cei mai buni jucători ai săi în disputa cu giurgiuvenii.

Valentin Mihăilă va fi apt pentru meciul cu Astra Giurgiu

În locul meciului oficial cu FC Botoșani, oficialii Craiovei au organizat un amical cu Chindia Târgoviște, pierdut de Universitatea cu 0-1. Cristiano Bergodi a titularizat următorii jucători: Pigliacelli – Mitran, Bălașa, Cosic, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Bărbuț, Koljic, Ivan. Formula de start a părut că este cea pregătită de italian și pentru duelul cu moldovenii, însă Bergodi a negat.

ADVERTISEMENT

Cert este că antrenorul Științei nu s-ar fi putut baza pe Valentin Mihăilă, cel care a simțit dureri musculare, iar staff-ul tehnic ar fi decis să-l menajeze pentru meciul cu Botoșani, întrucât va urma o perioadă grea pentru echipă, cu meciuri decisive în lupta pentru câștigarea campionatului.

„O veste bună este că nu s-a accidentat nimeni. Valentin Mihăilă, de exemplu, a avut probleme musculare, s-a încărcat la antrenamente și poate să revină în săptămâna meciului cu Astra. Vom vedea cine va fi pe teren în meciul următor”, a declarat Cristiano Bergodi, la finalul amicalului cu Chindia Târgoviște.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că „perla” oltenilor va fi aptă pentru a juca din primul minut cu Astra Giurgiu. În această săptămână, Mihăilă va intra în programul normal de pregătire cu echipa și vom putea vedea modificări în formula de joc. Probabil, Cristiano Bergodi va alege între Andrei Ivan și Elvir Koljic pentru centrul ofensivei, întrucât Bărbuț se află într-o formă sportivă bună și nu ar lipsi din primii 11 jucători trimiși pe teren.

  • 1.300.000 de euro este cota lui Valentin Mihăilă, potrivit site-urilor de specialitate
  • 25 de meciuri, 7 goluri și 3 pase decisive are jucătorul de 20 de ani în acest sezon
ADVERTISEMENT

Staff-ul Universității a definitivat programul din zilele premergătoare partidei cu Astra

Jucătorii Universității Craiova au avut o zi liberă după partida amicală împotriva Chindiei și au revenit la antrenamente luni după-amiază. De altfel, marți și miercuri, ședințele se vor desfășura tot după-amiaza, urmând ca joi dimineață să fie ultimul antrenament înainte de intrarea în cantonament. Așa cum FANATIK a dezvăluit, Bergodi a impus o nouă politică privind intrarea în cantonament. După meciul cu Astra, Bancu și compania vor avea parte de ședințe de refacere, sâmbătă și duminică. Totul se va desfășura la baza de antrenament din „Lunca Jiului”.

Faptul că Bergodi a avut încă o săptămână la dispoziție pentru a pregăti echipa ar putea fi un avantaj major pentru „juveți”. „Am antrenat doar 16-17 zile, dar sper să fie bine. Suntem pregătiți, dar avem nevoie de 1-2 meciuri de campionat pentru a fi 100%. Nu sunt un magician, dar sper să oferim un fotbal plăcut și să avem rezultate”, se plângea antrenorul Universității în interviul ce prefața meciul cu Botoșani.

  • 7 puncte diferență sunt între CFR Cluj și Universitatea Craiova, dar oltenii au un meci mai puțin

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Astra Giurgiu : 1,38 este cota pentru „peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT