Stiri sportive

Veste bună pentru Dinamo: vin banii de la spanioli / Cui i-a spart Olăroiu nasul și l-a umplut de sânge

10.06.2020 | 10:11
Veste buna pentru Dinamo vin banii de la spanioli  Cui ia spart Olaroiu nasul si la umplut de sange
ADVERTISEMENT

Cele mai noi și mai tari informații ale dimineții, adunate într-o revistă a presei, vă sunt acum oferite zilnic de FANATIK. Cel mai important subiect de astăzi vine de la Dinamo și ar putea fi o veste bună pentru suporteri: spaniolii reprezentați de Juan Melero Marin ar fi pregătit deja un cec de 500.000 de euro ca avans pentru cumpărarea clubului.

Dinamo primește o veste bună: spaniolii au pregătit primii 500.000 de euro

După atâtea zile cu nori negri, iată că pe ulița lui Dinamo se întrevede și o rază de soare. Gsp anunță că ultimii cumpărători interesați de Dinamo, spaniolii reprezentați de Juan Melero Marin, au prezentat deja un ordin de plată în valoare de 500.000 de euro și o scrisoare de garanție bancară de 9.000.000 de euro. arătând că au intenții clare de a prelua clubul. Banii nu au intrat încă în conturile lui Dinamo, deoarece urmează o procedură de validare bancară și apoi transferul, operațiuni care ar dura câteva zile.

ADVERTISEMENT

Oficialii „alb-roșii” se bazează foarte mult pe acești bani pentru a putea achita o parte dintre restanțele financiare către jucători, care au dus inclusiv la o grevă, și a detensiona atmosfera înaintea partidei de sâmbătă cu Chindia,

FANATIK v-a prezentat în exclusivitate zilele trecute care sunt legăturile lui Juan Melero Marin cu România, cum a ajuns el să fie interesat de Dinamo, ce rol joacă în toată această afacere Cosmin Contra și Cornel Țălnar, dar și cine este Pavel Dorin Șerdean, reprezentantul spaniolilor în România.

ADVERTISEMENT

Și de la LPF a venit confirmarea că Dinamo ar putea avea în curând un nou patron, secretarul general Justin Ștefan susținând că a fost semnat deja un document care a fost înregistrat la Ligă.

„În ceea ce privește cesiunea încheiată cu acei spanioli, ea a fost înregistrată la Ligă în zilele trecute. E clar că au avansat cu negocierile, dar vorbim despre o cesiune de creanță. Ea nu reprezintă un transfer de bunuri. Este e o cerere de cesiune pentru o firmă din Spania, din prima tranșă a drepturilor TV din sezonul viitor. Nu este un risc pe care și-l asumă Ligă. Dacă Dinamo va rămâne în Liga 1, cesiunea va fi onorată, din drepturile de televizare. Dacă Dinamo retrogradează, e clar că nu mai putem onora cesiunea respectivă, pentru că nu vor mai avea drepturi de încasat”, a spus Justin Ștefan la Digisport.

ADVERTISEMENT

Dar pentru că 0 veste bună aduce cu ea mereu și una rea, tot de pe gsp.ro aflăm că ANAF a notificat clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare că trebuie să achite până la 25 iunie datoria de 300.000 de euro, altfel riscă să rămână fără baza de la Săftica.

Cosmin Olăroiu l-a umplut de sânge pe Florin Lovin

Cosmin Olăroiu, unul dintre cei mai apreciați antrenori români ai momentului, împlinește astăzi 51 de ani, ocazie cu care Prosport a vorbit cu unul dintre foștii săi elevi de la Steaua, Florin Lovin, pentru a-i face o scurtă caracterizare. Fostul fotbalist spune cât de ahtiat era Oli după fotbal și ce metode inovatoare de pregătire a adus în acele vremuri la echipă.

ADVERTISEMENT

„Olăroiu a adus multe chestii la care nu ne gândeam noi atunci ca jucători. Ședințele cu care eram obișinuiți de alți tehnicieni erau mai scurte, ne dădea câte un DVD și noi trebuia să-l urmărim. Apoi discutam personal. A venit cu aceste înregistrări care ne-a schimbat puțin percepția despre fotbal, noi eram obișnuiți cu altceva. Fiecare fotbalist știa ce are de făcut, Oli voia să aibă controlul, să știe că jucătorii cunosc ce au de făcut pe teren. De cele mai multe ori îi ieșea. Are performanțe multiple pentru că a schimbat ideea despre fotbal a antrenorului român. Mulți fac abia azi ce el făcea de la începutul anilor 2000. Este un om ahtiat de fotbal. Ne-a permis jucătorilor să venim cu soțiile, iubitele sau copiii la un cantonament, de neconceput cu un alt staff tehnic”, l-a caracterizat băcăuanul pe Olăroiu.

Lovin a povestit apoi și o întâmplare amuzantă cu Olăroiu, dar care nu s-a terminat prea bine pentru el: „Mi-a spart nasul la un meci de volei la Oliva Nova în 2007, înainte să plece în Golf. Am jucat de relaxare și mi-a tras o minge în nas de mi-a curs sânge câteva minute. Era periculos inclusiv la miuță, te puteai accidenta dacă nu te fereai de el.”

Probleme la CFR Cluj. Sylla şi Pereira nu renunţă la banii pe aprilie

CFR Cluj nu s-a avântat ca unele dintre adversarele sale de Casa Pariurilor Liga 1 să taie salariile jucătorilor şi ale celorlalţi angajaţi de la începutul pandemiei, dar, până la urmă, a propus fotbaliştilor renunţarea la remuneraţia aferentă lunii aprilie. Fiecare jucător trebuia să semneze o anexă prin care îşi exprima acordul. Yacouba Sylla şi Michael Pereira au refuzat acest lucru, scrie GSP. Cei doi, şi în special primul, nu sunt mulţumiţi de statutul de la echipă şi de aceea nu sunt dispuşi să ajute clubul.

Chiar dacă formaţia campioană reuşeşte să în convingă pe cei doi, mai rămâne de achitat restanţa pe luna martie. Ultimul salariu încasat de clujeni a fost pentru februarie, primit în aprilie. Urmează martie, iar cu aprilie suspendat de la plată, luna mai ar completa lista. Planul ardelenilor pentru salariile din mai este nemaiîntâlnit. Şefii din Gruia vor eşalonarea unui singur salariu pe 7 luni, din iunie pânâ în decembrie 2020.

ADVERTISEMENT