Sporturi

Veste bună pentru echipa de Fed Cup a României! Cea mai valoroasă italiancă nu va face deplasarea la Cluj

06.04.2021 | 20:43
Veste buna pentru echipa de Fed Cup a Romaniei Cea mai valoroasa italianca nu va face deplasarea la Cluj
ADVERTISEMENT

Italia nu se va baza pe cea mai valoroasă jucătoare, în meciul de menținere în Grupa Mondială din Fed Cup, programat în perioada 16-17 aprilie, la Cluj-Napoca.

Martina Trevisan (99 WTA), Jasmine Paolini (103 WTA), Elisabetta Cocciaretto (111 WTA) și Bianca Turati, fără puncte acumulate în clasamentul WTA, sunt alegerile Tathianei Garbin căpitanul nejucător al Italiei.

ADVERTISEMENT

Se remarcă absența Camilei Giorgi, a 80-a jucătoare în topul mondial  WTA. Sportiva a fost testată pozitiv cu Covid-19, chiar înaintea turneului de la Charleston și plasată în izolare în SUA.

Șanse mai mari pentru România în Fed Cup

Absența celei mai bune jucătoare a Italiei din lotul care va face deplasarea la Cluj-Napoca mărește semnificativ șansele echipei României de a câștiga întâlnirea și de a se menține în Grupa Mondială a celei mai importante competiții din tenisul mondial, pe echipe.

ADVERTISEMENT

Numită recent căpitan al echipei României, Monica Niculescu a declarat că indiferent care vor fi jucătoarele din Peninsulă care vor evolua în Polivalenta din Cluj-Napoca, jucătoarele ”tricolore” sunt suficient de motivate pentru a se impune în fața Italiei.

”Așteptăm de un an acest meci și mă bucur că, în sfârșit vom putea juca. Este un meci important pentru România și chiar dacă nu vom avea de partea noastră suporterii, care au creat o atmosferă fantastică de fiecare dată când fetele noastre au jucat în Sala Polivalentă, ne bucurăm să avem parte, din nou, de emoția și adrenalina acestei competiții”, a spus Niculescu.

ADVERTISEMENT

Surprize majore și în echipa ”tricolorelor”

Și Monica Niculescu a surprins atunci când a anunțat lotul cu care se va prezenta la meciurile din Billie Jean King Cup, noua denumire a Fed Cup, de la Cluj.

Simona Halep și-a respectat promisiunea și va face deplasarea în Ardeal, alături de Patricia Țig (63 WTA), Irina Bara (132 WTA) și Mihaela Buzărnescu (136 WTA).

ADVERTISEMENT

Nu au fost convocate Jaqueline Cristian (144 WTA) și Irina Begu (74 WTA), Raluca Olaru, cea mai bună jucătoare de dublu și campioană anul acesta la Sankt Petersburg, nici Ana Bogdan (100 WTA).

ADVERTISEMENT