News

Veste bună pentru elevi! Cum pot recupera lecțiile pierdute în timpul școlii online

Veste bună pentru elevii care au pierdut mai multe lecții în timpul școlii online
04.09.2021 | 15:37
Veste buna pentru elevi Cum pot recupera lectiile pierdute in timpul scolii online
ADVERTISEMENT

Au fost zile dificile pentru unii elevi în timpul scenariului roșu atunci când școlile au funcționat strict în regim online. Astfel, după ce au pierdut lecții importante în pandemie, peste 130 de mii de copii înregistrați în școlile primare și gimnaziu au fost nevoiți să recupereze.

Aceștia au beneficiat de “ore remediale”, ore care au stârnit furie printre cadrele didactice care au acuzat că nu au fost plătite la timp.

ADVERTISEMENT

Vești bune pentru elevi!

Mii de elevi s-au înscris la programul statului, ”Școala după școală”. Concret, aceștia au început cursurile încă din primăvară. În toată această problemă s-au implicat și câteva ONG-uri.

Organizațiile au luat sub aripa lor copii din medii defavorizate și au încercat să le ofere acestora ajutor într-o perioadă destul de dificilă.

ADVERTISEMENT

La astfel de cursuri, care presupun învăţarea prin joc, au participat vara aceasta peste 2.000 de elevi, sub îndrumarea celor de la Asociaţia Salvaţi Copiii.

Vorbim despre elevi care au rămas în urmă cu lecţiile în timpul şcolii online. ”În timpul şcolii mi-a fost greu pentru că nu înţelegeam şi profesoara nu ne explica de mai multe ori.

ADVERTISEMENT

Aici am reuşit să învăţ cu profesorii mai bine, am înţeles geometria şi matematica mai bine”, a zis Andreea, elevă în clasa a VII-a.

Nu este singura care a recunoscut că are nevoie de lucru suplimentar pentru a înțelege și gestiona programa.

ADVERTISEMENT

“La finalul celor 2 luni de pregătire remediala, peste jumătate dintre copii au reuşit să depăşească problemele şi să lucreze individual, să reuşească să îşi însuşească materia pe care au pierdut-o”, a zis și Lilian Bibac, coordonator de proiecte Salvaţi Copiii.

În proiect s-au implicat atât profesori cât și voluntari. Matematica și limbile străine au fost orele cele mai solicitate.

“Am făcut cursuri de română, matematică, am ajuns şi până la geografie, fizică, puţină chimie. Evident că şi-au pus la punct câteva dintre lucrurile pe care nu le-au înţeles”, a explicat Teodora Michel, învățător al școlii gimnaziale Uruguay

Peste 130.000 de copii din toată ţara au participat la ore de recuperare a cursurilor. Cei mai mulţi s-au înscrişi la programul naţional ”Școala după școală”

ADVERTISEMENT
Tags: