News

Veste bună pentru elevi de la ministrul Muncii! Marius Budăi anunță călătorii gratuite cu trenul și pentru ei

20.05.2019 | 16:34
Veste buna pentru elevi de la ministrul Muncii Marius Budai anunta calatorii gratuite cu trenul si pentru ei

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a oferit o veste bună elevilor într-o declarație avut recent la Sibiu. Întrebat de ce doar studenții beneficiază de călătorii gratuite cu trenul, acesta a spus că motivul pentru care studenții beneficiază deocamdată este pentru că ei călătoresc mai des decât elevii din clasele I-XII.

Călătorii gratuite cu trenul pentru elevi, în viitor

Ministrul Marius Budăi spune că guvernul nu intenționează să scoată subvențiile pentru studenți, de vreme ce tot actuala coaliție le-a introdus. Ministrul a mărturisit că se va păstra gratuitatea pentru studenți și că, pe viitor, ar putea beneficia de călătorii gratuite cu trenul și elevii. Măsura introdusă de guvernul PSD-ALDE a fost lăudată și de ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Trif a declarat în conferința de presă la care a participat ministrul Muncii, la Sibiu, că măsura ajută foarte mult turismul românesc și că datorită acestei gratuități studenții vizitează mai mult muntele sau marea. Din luna februarie 2017, toți studenții beneficiază de călătorii gratis cu trenurile CFR.

Studenții beneficiază de gratuitate la trenurile CFR de la 1 februarie 2017. Sursa foto: EUROPA FM

Studenții merg gratis cu trenul de la 1 februarie 2017

Măsura a fost contestată de anumiți economiști, dar a fost luată în brațe de studenți. Până la 1 februarie 2017, studenții beneficiau doar de o reducere de 50% la abonamentele CFR ori la călătoriile ocazionale. Foarte mulți studenți părăsesc locurile de domiciliu și merg la studii în centrele universitare ale țării precum București, Cluj Napoca sau Timișoara.

Nu avem nicio intenţie să scoatem subvenţiile pentru studenţi din calcul. Noi le-am dat, noi le vom păstra. Considerăm că studenţii circulă în acest moment, mult mai des decât elevii. Probabil, pe viitor ne vom gândi şi la extinderea acestei măsuri, dar acum suntem în această situaţie şi noi asigurăm că atât timp suntem la guvernare, nu avem de gând să o scoatem. Pe viitor ne putem gândi şi la extinderea acestei măsuri şi la elevi”, a mărturisit ministrul Muncii la Sibiu, notează cancan.ro.