News

Veste bună pentru elevi și părinți. Când ar putea reîncepe școala. Anunț despre cursurile în sălile de clasă

29.12.2020 | 14:56
Veste bună pentru elevi și părinți. Când ar putea reîncepe școala. Anunț despre cursurile în sălile de clasă
Consiliul Național al Elevilor vrea ca aceștia să aibă prioritate la testare. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Școala reîncepe în 11 ianuarie, însă elevii și profesorii vor continua cursurile tot din spatele computerului din cauza pandemiei de Covid-19.

Ministrul educației speră la o reîntoarcere în bănci în 8 februarie, însă specialiștii în sănătate cred că luna martie e un țel mai realist.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu a anunțat că redeschiderea școlilor va fi făcută în funcție de situația epidemiologică din fiecare localitate în parte, după largi consultări cu experții.

Școala nu poate reîncepe cu elevi în bănci în această iarnă

Din perspectiva Ministerului Educației, ne dorim să prioritizăm pe trei paliere: grădinițe și învățământ primar, elevii claselor a VIII-a și a XII-a, care vor susține examene naționale, și elevi din școlile care au înregistrat dificultăți în derularea procesului de învățământ online, cu precădere în mediul rural, dar nu numai”, a explicat ministrul Educației, potrivit Click.ro.

ADVERTISEMENT

Vacanța de iarnă se va încheia duminică, 10 ianuarie. Elevii vor învăța online până pe 30 ianuarie, când vor avea din nou o vacanță de 7 zile.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, crede că școlile vor fi redeschise cu adevărat doar în primăvară. „Am putea redeschide şcoala în siguranţă la sfârşitul lui martie – începutul lui aprilie, când începem a treia etapă de vaccinare.

Redeschiderea școlilor, adică revenirea la scenariul verde, s-ar putea face abia în urma vaccinării cadrelor didactice şi persoanelor din categoriile vulnerabile, ceea ce ar însemna undeva la finalul lunii martie, începutul lunii aprilie. În faza a doua de vaccinare intră profesorii și populația în vârstă”, a explicat șeful Comitetului de coordonare a vaccinării împotriva COVID-19.

ADVERTISEMENT

Problema o reprezintă doar faptul că mai bine de 50% dintre profesori nu vor să se vaccineze, astfel rămâne de văzut dacă elevii se vor întoarce degrabă în bănci.

Înainte de anunțul lui Gheorghiță au existat oficiali din ministerul Educației care sperau că școala va putea fi reluată fizic din 11 ianuarie, însă acest plan s-a dovedit a fi de nerealizat din cauza pandemiei.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri