Sport

Veste bună pentru fanii dinamoviști. Noul stadion din Ștefan cel Mare e pe cale să devină realitate

Noul stadion din Ștefan cel Mare începe să prindă contur. Clubul Sportiv Dinamo așteaptă doar momentul potrivit pentru a face anunțul așteptat cu nerăbdare de fani.
13.04.2022 | 09:27
Veste buna pentru fanii dinamovisti Noul stadion din Stefan cel Mare e pe cale sa devina realitate
Noul stadion Dinamo va fi cel mai scump din România. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După o îndelungată și dificilă așteptare, visul suporterilor dinamoviști ca în locul „bătrânului” stadion din Ștefan cel Mare să se ridice altul nou, ultramodern, e pe cale să devină realitate. Clubul Sportiv a ales un moment cu totul și cu totul special pentru marele anunț.

Noul stadion Dinamo prinde contur. Ce se va întâmpla pe 14 mai

Potrivit sport.ro, Compania Națională de Investiții (CNI) se pregătește să preia arena actuală, ca un prim pas în procesul de construire a celei care o va înlocui. Anunțul va fi făcut pe 14 mai, chiar în ziua în care clubul va sărbători cei 74 de ani de existență.

ADVERTISEMENT

Această procedură este urmată de licitația pentru studiul de fezabilitate, după care întreaga suflare dinamovistă va afla cum va arăta noua lor „casă”, numărul de locuri pe care îl va avea și, bineînțeles, facilitățile de care va beneficia. Practic, lucrările ar trebui să înceapă în 2023, imediat după demolarea stadionului actual.

La momentul acesta să faci o estimare… e cam greu (n.r. – pentru buget)! Să spunem că anul acesta facem partea de birocrație, noi începem licitația, Dinamo se apucă de demolare. Și dacă semnezi contractul, cei care câștigă au undeva la 2-3 luni o perioadă în care realizează proiectul tehnic.

ADVERTISEMENT

Lucrările vor începe undeva la începutul anului viitor. Atunci va începe construirea. Demolarea, din punctul meu de vedere, probabil va începe undeva spre sfârșitul acestui an, după ce vom aproba construcția noului stadion”, a declarat, directorul CNI, Adrian Cefalan, conform sursei citate.

Când ar putea fi gata noul stadion din Ștefan cel Mare

De asemenea, instituția estimează că noul stadion din Ștefan cel Mare va fi gata în decurs de doi ani, cu condiția ca lucrările să înceapă conform planului. Acest termen poate fi, însă, prelungit, în funcție de mai mulți factori.

ADVERTISEMENT

Având experiența celorlalte stadioane, undeva la 24 de luni, cam doi ani. Trebuie să ținem cont și de zonă.

Steaua s-a construit într-un an și nouă luni, dar acolo a fost accesul mai ușor, loc foarte mare, pe când aici vor fi anumite constrângeri. La Steaua am putut lucra și în weekend, și seara, în condițiile în care nu aveai vecini.

ADVERTISEMENT

Acolo, între case, o să fie mai dificil. De asta și la Rapid a durat mai mult, fiecare stadion are particularitățile lui. Dar, repet, se va face!”, a explicat Adrian Cefalan.

ADVERTISEMENT