Fotbal intern

Veste bună pentru FC U Craiova. Echipa lui Adrian Mititelu are “verde” să revină pe stadionul ”Ion Oblemenco”

11.12.2020 | 10:29
Veste buna pentru FC U Craiova Echipa lui Adrian Mititelu are verde sa revina pe stadionul Ion Oblemenco
ADVERTISEMENT

Echipa lui Adrian Mititelu, FC U Craiova, poate reveni pe stadionul ”Ion Oblemenco” începând cu anul 2021, după ce Primăria a stabilit că arena poate fi folosită și pentru meciuri din Liga 2.

Liderul din eșalonul secund al fotbalului românesc a jucat ultima dată pe cocheta arenă din Bănie în luna noiembrie, când a pierdut meciul din Cupa României cu ASU Politehnica Timișoara.

ADVERTISEMENT

La acea întâlnire, jucătorii de la FC U au folosit vestiarul oaspeților, deoarece nu au vrut să meargă în cabina gazdelor, acolo unde se află pozele jucătorilor care evoluează la clubul lui Mihai Rotaru din Liga 1.

Echipa lui Adrian Mititelu, FC U Craiova, se poate întoarce pe stadionul ”Ion Oblemenco” din 2021

Primăria Craiova a stabilit taxele care vor trebui plătite în 2021 pentru folosirea sub orice formă a celor două stadioane pe care le are în administrare: Complexul Sportiv ”Ion Oblemenco” și stadionul de atletism de 5.000 de locuri.

ADVERTISEMENT

Conform Gazeta de Sud, noutatea o reprezintă taxa de folosire a stadionului ”Ion Oblemenco” pentru meciuri din Liga 2, care nu a existat până acum, ceea ce înseamnă că începând de la 1 ianuarie 2021 echipa lui Adrian Mititelu, FC U Craiova, se poate întoarce pe cea mai mare arenă din oraș.

De anul viitor, pe lângă meciurile echipei naționale (inclusiv antrenamente oficiale), partidele din Liga 1, Cupa României începând cu faza 16-imilor și Supercupa României, înmtâlnirile din fazele preliminare Champions League și Europa League (inclusiv antrenamente oficiale) au mai apărut două evenimente: antrenamentele de la EURO 2021, turneu care se desfășoară și în România, și meciuri ale echipelor din Liga 2. Pentru toate acestea, taxa de folosire a stadionului va fi de 48.859 de lei/eveniment (față de 47.070 lei, cât a fost în 2020).

ADVERTISEMENT

Aceeași taxă va fi valabilă și pentru alte activități sportive la nivelul sportului de performanță (meciuri de rugby la nivel de club, cât şi la nivel de echipe naţionale), însă pentru meciuri de la EURO 2021, din Champions League și Europa League (inclusiv antrenamente oficiale) taxa a fost stabilită la 120.670 de lei/eveniment (116.252 lei/eveniment, în 2020).

Alte evenimente organizate pe arena din Bănie vor fi taxate în funcție de amploarea lor. Pentru cele în care se folosește și suprafața de joc, fie că este vorba de expoziţii, spectacole, concerte, festivaluri, întruniri cu caracter comercial etc, noua taxă va fi de 25.000 de lei/zi. În 2020, taxa a fost de 135.216 lei/eveniment.

ADVERTISEMENT

O conferință va fi taxată cu 815 lei/sală/oră, iar un eveniment sezonier cu 32 de lei/mp/zi. Ședințele foto sau video private sunt și ele taxate cu 1.520 de lei pe oră pentru maxim 10 persoane sau cu 1.800 de lei pe oră, pentru mai mult de 10 persoane. Un tur al stadionului va costa de la anul 15 lei de persoană, față de 10 lei cât este acum. Dacă se adună însă mai mult de 10 persoane, taxa va fi tot 10 lei.

ADVERTISEMENT