Sport

Veste bună pentru jucătorii lui Hermannstadt înaintea meciului cu Universitatea Craiova. „S-au plătit toate restanțele!”

FC Hermannstadt, ocupanta locului 8 din SuperLiga, a anunțat printr-un comunicat oficial că toate restanțele salariale către jucători au fost achitate în totalitate.
31.08.2022 | 18:37
Veste buna pentru jucatorii lui Hermannstadt inaintea meciului cu Universitatea Craiova Sau platit toate restantele
4 salarii restante aveau jucătorii lui Hermannstadt. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Jucătorii lui Hermannstadt au protestat în startul meciului cu FCSB, după ce nu și-au mai primit salariile din luna aprilie-mai.

Hermannstadt a achitat salariile jucătorilor după ce aceștia au început să plece de la echipă

Conducerea clubului din Sibiu a făcut anunțul surprinzător printr-un comunicat pe pagina oficială de Facebook: „ULTIMĂ ORĂ! A.F.C.Hermannstadt vă aduce la cunoștință că în cursul zilei de azi au fost achitate #TOATE restanțele salariale către fotbaliștii și staff-ul din #familia #FCH! Cu alte cuvinte, din acest punct de vedere toate plățile sunt acum LA ZI, cum se spune în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Acest lucru a fost posibil datorită unor eforturi considerabile venite din partea celor care au susținut echipa până în prezent. Vom reveni cu imagini de la ultimul antrenament programat înainte de meciul din etapa nr.8 cu Universitatea Craiova. Sibiul are fotbal prin FC”. 

Nou-promovata are un început de sezon excelent și a fost la un pas să câștige pe Național Arena cu FCSB, după ce a condus de două ori și a fost egalată în prelungirile partidei.

ADVERTISEMENT

Plamen Iliev a plecat deja de la echipă, iar Hermannstadt risca să rămână fără jucători

Clubul a făcut toate eforturile să achite salariile, după ce jucătorii au amenințat că vor părăsi în masă echipa. Primul a fost portarul Plamen Iliev, care și-a reziliat deja contractul, iar FANATIK a aflat în exclusivitate că este aproape de un transfer la Universitatea Cluj. 

Pe picior de plecare erau și japonezul Mino Sota, care voia să plece din România, dar și Baba Alhassan, dorit de Albacete, din Segunda Division.

ADVERTISEMENT

Hermannstadt are zece puncte în SuperLiga și se află pe locul opt în clasament, cu două meciuri mai puțin disputate. Echipa pregătită de Marius Măldărășanu mai are o restanță cu CFR Cluj, iar în această etapă joacă pe teren propriu cu Universitatea Craiova.

Ce au declarat jucătorii lui Hermannstadt după meciul cu FCSB: „Avem probleme grave de tot și nu știu ce putem să facem”

Jucătorii lui Hermannstadt și-au spus of-ul după meciul cu FCSB și au oferit detalii despre situația extrem de dificilă de la echipă„Am încercat să tragem un semnal de alarmă, nu este primul. Împotriva oamenilor care trebuie să ne plătească. Nu se știe cât o să mai jucăm, echipa se rărește. S-a rărit și conducerea. La fiecare antrenament se discută numai de probleme de bani. Ne piere cheful de fotbal”, a declarat Mihai Butean, autorul primului gol cu FCSB.

ADVERTISEMENT

Vlad Muțiu a explicat și el protestul de la meciul cu FCSB: „Un semnal de alarmă, lumea trebuie să știe problemele cu care ne confruntăm. Nu suntem respectați pentru munca pe care o facem. Avem copii, părinți, familii și trebuie să fim plătiți. Am sperat de prea multe ori și nu s-a onorat”.

Cred că se văd caracterele puternice în vremuri grele. Avem probleme grave de tot și nu știu ce putem să facem. Nu știu ce viitor mai există pentru echipă. Avem de luat o grămadă de prime, plus două salarii și nu e ușor să mai venim la muncă. Am simțit înainte de corner, m-am poziționat și ne-am bucurat de un gol frumos”, a declarat și Daniel Paraschiv.

ADVERTISEMENT