News

Veste bună pentru Liviu Dragnea! Decizia judecătorilor de la ÎCCJ care dă peste cap planurile DNA

18.04.2019 | 13:36
Veste buna pentru Liviu Dragnea Decizia judecatorilor de la ICCJ care da peste cap planurile DNA

Liderul PSD Liviu Dragnea a obținut o mică victorie în fața procurorilor DNA, care au solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție devansarea termenului de judecată a dosarului în care social-democratul a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, în prima instanță!

Judecătorii de la ÎCCJ au refuzat să devanseze termenul de judecată a dosarului lui Liviu Dragnea

Procurorii DNA au solicitat ICCJ să devanseze termenul de judecată în dosarul angajărilor fictive de la Teleorman, în care este judecat liderul PSD, Liviu Dragnea. Judecătorii ICCJ au considerat însă că nu se impune preschimbarea termenului stabilit inițial, 20 mai, informează Realitatea TV.

Liderul PSD a avut o audiere plină de tensiune la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde mai mulți oameni l-au îmbrâncit pe liderul PSD, la intrarea în sediul instanței. După ce a fost protejat de jandarmi, Liviu Dragnea a ajuns în sala de judecată, unde a declarat că este nevinovat, iar dosarul este unul politic.

Liviu Dragnea le-a spus judecatorilor ca este nevinovat

Dragnea a spus că este nevinovat, iar dosarul este unul politic

”Sunt total nevinovat, doamna președintă”, și-a început Dragnea discursul. ”Nu am avut cunoștință că aceste două salariate nu se prezintă la locul lor de muncă (DGASPC Teleorman – n.r.). Nu am cerut nimănui, nu am făcut presiuni către nimeni pentru a le menține pe cele două în funcție”, a continuat liderul PSD.

”În 2006 la sediul nostru, PSD Teleorman, nu era o activitate de amploare, efervescentă. Eram în opoziție. Era un imobil cu mai multe încăperi, ne înâlneam la Biroul Permanent județean, la care veneau aleșii din birou, 27-28, primari, voluntari și membri de partid. Le vedeam și pe cele două, dar nu știam de ce vin. Întâlnirile se țineau sâmbăta, în afara orelor de lucru, iar în timpul săptămânii, seara. Pentru că toți care eram în biroul permanent aveam serviciu.

Eu nu eram șomer, doamna președintă. Munceam de dimineață până târziu. La sediul Consiliului Județean, pe teren sau la București. După intrarea în opoziție, cam bătea vântul prin sediile PSD. Pe-atunci, asta era realitatea, consemnați cum vreți. Foarte greu îi aduceam să facem ședințele Biroului Permanent, pentru că oamenii erau foarte speriați, pe-atunci, de Băsescu”, a mai declarat Dragnea în fața magistraților.