News

Veste bună pentru Liviu Dragnea! Ilie Dragne scapă de închisoare! Ce au decis magistrații

27.04.2019 | 16:25
Veste buna pentru Liviu Dragnea Ilie Dragne scapa de inchisoare Ce au decis magistratii

Ilie Dragne, administrator al fermei de porci Salcia, scapă de închisoare. Contextul este unul în care Dragne a fost acuzat, în anul 2017, de evaziune fiscală. Tot atunci a fost și reținut, după ce procurorii au făcut percheziții la fermă. Joi, 25 aprilie, Ilie Dragne a fost achitat de către Tribunalul București, dat fiind că ”fapta nu e prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu încălcarea legii” (art. 16).

Ilie Dragne, administrator al fermei de porci Salcia, scapă de închisoare

„Achită pe inculpatul DRAGNE ILIE-LIVIU trimis în judecată pentru săvârşirea, în formă continuată, a infracţiunii de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu”, se arată în minua completului de judecată, conform b1.ro.

De asemenea, aceeași sursă menționază că dosarul lui Dragne a fost instrumentat de Maria Drăgulescu, omul care a închis anul precedent și dosarele lui Teodor Nițulescu, denunțătorul lui Liviu Dragnea în dosarul care cercetează afacerile și privatizarea firmei Tel Drum. Hotărârea magistraților nu este definitivă și, mai mult, poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Veste bună pentru Liviu Dragnea! Ilie Dragne scapă de închisoare! Ce au decis magistrații
În 2017, procurorii de la Parchetul General l-au trimis în judecată, o vreme, pe Liviu Ilie Dragne și pe fiul liderului PSD Liviu Dragne

Dragne a fost trimis în judecată folosirea bunurilor sau a creditelor de care se bucură societate în scop personal

În 2017, procurorii de la Parchetul General l-au trimis în judecată, o vreme, pe Liviu Ilie Dragne și pe fiul liderului PSD Liviu Dragnea. De menționat este că între Dragnea și Dragne nu există legături de rudenie, dar ambii provin din aceeași comună. Administratorul fermei de porci era acuza de folosirea bunurilor ori a creditului de care se bucură societatea, în scop contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu.

De asemenea, era acuzat și că „în perioada 02.10.2015-17.08.2017, a folosit cu rea-credință bunurile sau creditul de care se bucură această societate, într-un scop contrar intereselor acesteia, prin dispunerea achitării de sume de bani în cuantum total de 43.041 lei (din care 30.175 lei venit net și 12.866 lei impozit pe salarii și contribuții sociale), pentru soția acestuia, fără ca aceasta să desfășoare în beneficiul firmei respective activitatea pentru care a fost remunerată urmare încheierii contractului individual de muncă”.