News

Veste bună pentru medicii de familie. Vor primi mai mulți bani cei implicați in campania de vaccinare

28.04.2021 | 16:41
Veste buna pentru medicii de familie Vor primi mai multi bani cei implicati in campania de vaccinare
ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a anunțat că Guvernul a adoptat o ordonanța de urgență prin care vor fi suplimentate fondurilor pentru medicii de familie.

În timpul unei conferințe de presă susținută miercuri, 28 aprilie, premierul a atacat mai multe subiecte importante precum regulile de Paște, PNRR, conflictul din coaliție, dar a vorbit și despre implicarea medicilor de familie în campania de vaccinare.

ADVERTISEMENT

”În primul rând, astăzi, a fost adoptată o ordonanță de urgență care va suplimenta fondurile pentru medicii de familie. Sunt cei 40 de lei pe inoculare”, a anunțat premierul  Florin Cîțu, după ședința de Guvern de miercuri.

Florin Cîțu: ”Au fost suplimentate fondurile pentru medicii de familie”

La Galați sunt chemați la vaccinare și morții. Motivul pentru care a fost programat un bărbat decedat în 1998
Foto: hepta.ro

Proiectul de includere a medicilor de familie e deja finalizat și va debuta pe 4 mai. Coordonatorul campaniei de vaccinare a transmis că s-au înscris 3.080 de medici de familie, însemnând „aproximativ o treime” din numărul total care au contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Valeriu Gheorghiță a precizat că estimările inițiale arătau o intenție de 50-55% de înscriere în program.

ADVERTISEMENT

Premierul a transmis miercuri că Guvernul a adoptat o OUG prin care vor fi suplimentate fondurilor pentru medicii de familie, iar aceștia vor primi 40 de lei pe inoculare.

Cele mai importante precizări făcute de Florin Cîțu după ședința de la Guvern

(despre regulile de Paște) – ”Riscul petrecerilor private există în fiecare zi. În acest moment pentru sărbătoarea Paștelui am luat toate măsurile și suntem siguri că oamenii vor respecta regulile.”

ADVERTISEMENT

(despre evenimente pilot) – ”În București vor fi câteva evenimente pilot. Unul la Teatrul Național și unul la Opera Româna. Vom avea un eveniment și la Cluj. Apoi vom vedea. Repet, orice scenariu pe care-l punem pe masă va fi complicat dacă nu ne vaccinăm.”

(despre obligativitatea măștii) – ”Dacă vrem să scăpăm de mască trebuie să ne vaccinăm. Asta este condiția.”

ADVERTISEMENT

(despre PNRR) – ”Pe  mine mă intersează ca acest PNRR să reprezinte interesele României. Avem sectoare care au nevoie mai mare.”

(despre coaliție) – ”Sigur, coalitia functionează foarte bine. Am auzit că la București încă nu a fost adoptat bugetul. O să am o discuție cu dl Barna să îi chemăm pe cei de la București să vedem care sunt nemulțumirile. Avem nevoie rapid de un buget, sunt investiții care trebuie făcute.”

ADVERTISEMENT