News

Veste bună pentru mii de salariați și pensionari! Se modifică din nou Legea Pensiilor

16.04.2019 | 15:27
Veste buna pentru mii de salariati si pensionari Se modifica din nou Legea Pensiilor

Vârsta de pensionare s-a schimbat! O veste excelentă a venit pentru salariați și pensionari. Propunerea legislativă de modificare a Legii 238 din 2010 a fost adoptat de Senat. Aceasta privește sistemul unitar de pensii și a fost înscris pe ordinea de zi a Camerei Deputașilor. Ce arată proiectul legislativ? Modificarea prevede că persoanele care au lucrat în subteran cel puțin 50% din timpul de muncă, cu vârsta de 45 de ani, au posibilitatea să iasă la pensie, dacă au cotizat cu minimum de 15 ani.

Se modifică Legea Pensiilor! S-a schimbat vârsta de pensionare!

Expunerea de motive precizează faptul că necesitatea schimbării în cauză ține de situația socio-economică din zonele miniere. Proiectul de act normativ dorește introducerea în lege a unui articol nou care oferă posibilitatea tuturor angajaților concediați să beneficieze de modificările aduse.

“Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare şi cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi menţinut în aceeaşi funcţie maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de muncă”, subliniază proiectul de lege adoptat de deputați.

S-a modificat Legea Pnesiiilor!
S-a modificat Legea Pnesiiilor!

Se interzice un tip de pensii

„Nu v-aţi săturat oameni buni, de doi ani şi patru luni de zile vorbim de puşcăriaşi, de deţinuţi, de infractori, mai mult decât de bătrânii acestei ţări, de copiii bolnavi, de soţiile singure, departe de soţii care lucrează în construcţii în Spania, Israel, Grecia. (…)

Nu v-aţi săturat să vorbim mai mult de infractori decât de cetăţeni cinstiţi, de condiţiile din închisori înainte de a vorbi de condiţiile din spitale, din şcoli, să fiţi conduşi de oameni care nu iubesc această ţară, care îşi desconsideră cetăţenii?”, a spus Rareş Bogdan celor car participau la evenimentul PNL de peste hotare.