ADVERTISEMENT
News

Veste bună pentru patronii de restaurante. Klaus Iohannis a făcut anunțul momentului

Autor: Flaviu Popa | 26.08.2020 | 18:25
Veste bună pentru patronii de restaurante. Klaus Iohannis a făcut anunțul momentului
Restaurantele s-ar putea redeschide în 1 septembrie. Foto: Hepta

Președintele HORA, Dragoș Petrescu, a primit un răspuns favorabil din partea Guvernului, după ce a solicitat astăzi redeschiderea restaurantelor din 1 septembrie.

ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că susține puternic redeschiderea restaurantelor în anumite condiții de maximă siguranță.

Redeschiderea este obligatorie pentru un sector cu aproximativ 400.000 de angajați care se apropie de faliment.

ADVERTISEMENT

Restaurantele se vor redeschide în 1 septembrie 2020, potrivit președintelui Iohannis

„Noi am solicitat astăzi premierului să deschidem la data de 1 septembrie, deci nu mai aşteptăm niciun număr. La nivel naţional este importnat să deschidem la data de 1 septembrie. Avem 400.000 de angajaţi cu slujbele în pericol, deci nu se pune problema să mai aşteptăm. Evident, vor fi excepţii punctuale, acolo unde nivelul epidemiologic nu este ţinut sub control”, a afirmat preşedintele HORA, Dragoş Petrescu.

Răspunsul lui Klaus Iohannis a fost prompt și poate fi considerat o veste bună pentru acești oameni, care sunt la capătul puterilor.

ADVERTISEMENT

„Cred că e important ca în acest sector al HORECA să se reia activitatea acolo unde se poate. Vorbim despre restaurantele din interior, îmi doresc să supraviețuiască dacă se poate sectorul HORECA, chiar bine. Vremea se răcește, terasele se vor folosi doar o vreme, apoi nu va mai fi posibil.

Consider că după 1 septembrie, în anumite condiții, restaurantele se pot deschide în interior. Trebuie să ținem cont de reguli de distanțare, nu vor putea fi folosite toate mesele, ținând cont de condițiile sanitare specifice, ținând cont de condițiile specifice din localitatea respectivă.

ADVERTISEMENT

Sepcialiștii vor stabili probabil un prag, o cifră care să permită descrie riscul de infectare, acolo unde pragul va fi depășit în plan local prin decizia comisiei județene se va restricționa funcționarea restaurantelor din interior.

În esență nu ne putem întoarce la normalitate, vor funcționa în condiții speciale, cu norme speciale, acolo unde e posibil se va relua funcționarea”, a explicat Iohannis.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil va fi implementat și în România modelul german, acolo unde localitățile decid deschiderea restaurantelor în funcție de numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 din zonă.

Între timp, Guvernul Orban este amenințat cu o moțiune de cenzură de PSD, moțiune care va fi votată în 31 august 2020.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!