News

Veste bună pentru pensionari! Când s-ar putea majora pensiile cu 10%

Pensiile ar putea crește din 2022, conform unui proiect depus la Senat. Majorarea prevăzută este de 10%.
02.11.2021 | 22:16
Veste buna pentru pensionari Cand sar putea majora pensiile cu 10
ADVERTISEMENT

Un proiect de lege care prevede modificarea pensiilor a fost depus în Senat. Acesta propune ca pensiile să fie majorate cu 10%.

Pensii majorate cu 10%. De când ar putea intra în vigoare măsura

Data de la care ar urma să aibă loc schimbarea ar fi chiar 1 ianuarie 2022. Circa 1,8 milioane de pensionari români ar urma să beneficieze de pe urma acestei legi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, această lege prevede o schimbare, și anume aceea ca pentru pensie să fie luate în calcul toate veniturile pentru care s-au plătit contribuții, și nu numai sporurile.

„Nu avem nici măcar un guvern care să facă un buget. Oricum, prevederea există în legea pensiilor, dacă ne referim la cea asupra acordului global sau a altor sporuri care nu au fost incluse în baza de calcul din cauza sau datorită legilor în vigoare la acel moment”, a spus Marius Budăi la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Raluca Turcan, declarații despre pensii. Ce spune ministrul

Ministrul muncii a vorbit despre pensiile din România și a precizat că sistemul este grav afectat, iar un lucru foarte comun care arată acest lucru este inechitatea.

Lucrul pe care vrea să îl corecteze Raluca Turcan este această inechitate, pentru că sunt mulți oameni cu vechime egală și contribuție egală care au pensii diferite din cauza momentului în care s-au retras din câmpul muncii.

ADVERTISEMENT

“Am spus pe tot parcursul acestui an că în materie de pensii sistemul este zdruncinat rău (…).

Inechitatea care există în momentul de față în sistemul de pensii și anume că oameni cu pregătire similară, cu vechime egală, cu contribuție egală, au pensie diferită în funcție de momentul în care au ieșit la pensie”, a spus Raluca Turcan la emisiunea “Punctul de Întâlnire”.

ADVERTISEMENT

Ministrul finanțelor, anunț despre creșterea pensiilor

Ministrul interimar de finanţe, Dan Vîlceanu, a vorbit și el despre subiectul pensiilor din țara noastră și a precizat că ele vor crește la începutul anului următor cu circa 6%.

 „De la începutul anului 2022 şi cred că procentul va fi undeva în jur de şase la sută. Sunt întrebat deseori legat de pensii, salarii.

Ceea ce pot spune este doar ce prevede legea în vigoare, pentru că bugetul se face pe legea în vigoare”, a precizat ministrul.

ADVERTISEMENT