ADVERTISEMENT
News

Veste bună pentru pensionari. Când și cum vor fi plătite pensiile în 2021

Autor: Adrian Baciu | 01.01.2021 | 10:36
Veste bună pentru pensionari. Când și cum vor fi plătite pensiile în 2021
Veste bună pentru pensionari. Când și cum vor fi plătite pensiile în 2021. Sursa foto: colaj Fanatik

Anul 2021 debutează cu o veste foarte bună pentru pensionari. Pensiile din ianuarie, o lună dominată de sărbători și zile libere, vor fi achitate într-un interval menit să urgenteze emiterea banilor către beneficiari.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii a venit cu o serie de clarificări și măsuri, în contextul sărbătorilor de iarnă și programului redus al instituțiilor implicate în plata pensiilor.

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunțat că intervalul de plată pentru pensii în 2021 va fi 1 – 15 al fiecărei luni, perioadă în care vor fi distribuite la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Anul 2021 debutează cu o veste bună pentru pensionari: când și cum vor fi plătite pensiile

Cu câteva zile înainte de intrarea în 2021, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a stabilit, împreună cu reprezentanții instituțiilor implicate în plata la domiciliu a pensiilor, urgentarea procedurilor pentru a plăti la timp drepturile aferente lunii ianuarie 2021, având în vedere programul redus de sărbători al acestora.

Astfel, ministrul a adresat Ministerului Finanțelor solicitarea de a transmite în regim de urgență dispozițiile bugetare privind repartizarea creditelor bugetare reprezentând drepturile de pensie aferente lunii ianuarie 2021 pe data de 4 ianuarie, din Trezoreria Municipiului București către trezoreriile teritoriale, astfel încât creditele să poată fi înregistrate în conturile caselor județene de pensii în aceeași zi.

ADVERTISEMENT

”De asemenea, Casa Națională de Pensii Publice s-a angajat să întocmească tot în regim de urgență toate ordinele de plată către Poșta Română, pentru a evita eventuale întârzieri. Conform calendarului stabilit, Poșta Română va primi în data de 4 ianuarie 2021 ordinele de plată pentru pensii, urmând a se face distribuirea la domiciliu.

Nu în ultimul rând, Companiei Naționale Poșta Română i-a fost adresată solicitarea de a depune toate eforturile necesare, conform convenției încheiate cu Ministerul Muncii, pentru ca pensiile să fie distribuite la timp către beneficiari”, se arată în comunicatul Ministerului.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu creștere pensiilor?

Recent, după ședința de guvern din 30 decembrie, Premierul Florin Cîţu a anunţat că vor creşte atât pensiile, cât şi alocaţiile, însă ”în cea mai bună formulă pentru întreaga economie, nu doar pentru anumite categorii”. Pentru adoptarea bugetului, premierul exclude asumarea răspunderii.

”Pot să vă spun ceea ce am făcut până acum. Despre creşteri vom vorbi când se va întâmpla, nu pot să fac speculaţii acum”, a spus poremierul, iar când a fost întrebat dacă există posibilitatea ca procentul de 8% să fie modificat la capitolul creşteri de pensii.

ADVERTISEMENT

Nu pot să vă dau răspunsul în acest moment. Bugetul se construieşte pe legislaţia în vigoare”, a spus premierul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!