ADVERTISEMENT
News

Veste bună pentru pensionari. Ce se întâmplă cu recalcularea pensiilor

Autor: Andreea Marin | 12.05.2021 | 08:25
Veste bună pentru pensionari. Ce se întâmplă cu recalcularea pensiilor
Veste bună pentru pensionari. Ce se întâmplă cu recalcularea pensiilor. Foto: Colaj Fanatik

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat noi informații despre recalcularea pensiilor. Veștile date de aceasta sunt bune și arată că 80% dintre pensionarii care dau statul în judecată câștigă.

ADVERTISEMENT

Veste bună pentru pensionari de la Raluca Turcan

Raluca Turcan a transmis niște vești îmbucurătoare pentru pensionari. Ministrul Muncii a declarat că, în medie, 80% dintre cei care dau statul în judecată privind recalcularea pensiilor reușesc să câștige.

Raluca Turcan a explicat că sunt județe în țara noastră unde 90% dintre pensionarii care au dat statul în judecată au obținut un rezultat favorabil.

Este vorba despre anumite județe unde industria a fost mai dezvoltată decât în alte zone, iar felul în care se calculează pensiile este dependent de mai multe elemente.

ADVERTISEMENT

Ministrul a dat exemplul județului Covasna, în care 70% dintre oameni au avut câștig de cauză, după ce au acționat în instanță statul în ceea ce privește recalcularea pensiilor pe care le au.

„La nivelul județului Covasna, 70% dintre pensionarii care au dat statul în judecată au câștigat. Avem și județe în care au câștigat în proporție de 90%, mai ales județe unde a existat o industrie mai dezvoltată, cu mai multe elemente  de calcul pentru pensii și acolo pensionarii câștigă în proporție de 90%”, a spus mnistrul.

Câștig de cauză pentru pensionari de 80% la nivel național

Astfel, media care ar exista la nivel național pentru procesele de recalculare a pensiilor ar fi de 80%, a mai spus ministrul Muncii, care a ținut să precizeze că aceasta nu este evidența finală.

ADVERTISEMENT

„Aș spune că media, uitându-mă acum, nu am evidența finală, este undeva în jur de 80% dintre cei care se adresează instanței. Deci 80% dintre pensionarii care dau în judecată statul pentru recalcularea pensiilor pe bază de contributivitate câștigă”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan la emisiunea o Ediție specială la Realitatea PLUS.

Raluca Turcan despre recalcularea pensiilor: Este o reformă

Raluca Turcan a numit acest proces de recalculare a pensiilor „o adevărată reformă” și a dezvăluit că ținta la care aspiră este de cinci milioane de români, într-o perioadă de 18 luni.

ADVERTISEMENT

„A mai existat o tentativă de recalculare a pensiilor între cred că 2005-2006 în care într-un an de zile au fost recalculate 1 milion de pensii. Noi ne propunem să recalculăm 5 milioane de pensii într-un an și jumătate.

Deci este un proces fără precedent și este o adevărată reformă pe care noi ne-am propus-o și asumat-o”, a mai spus Raluca Turcan.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT