News

Veste bună pentru profesori. Anunțul ministrului Educaţiei despre cumulul pensie – salariu

08.03.2021 | 18:21
Veste buna pentru profesori Anuntul ministrului Educatiei despre cumulul pensie  salariu
ADVERTISEMENT

Veste bună pentru profesori. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că dascălii vor fi exceptați de la interdicția de a cumula pensia cu salariu.

Demnitarul a precizat că este nevoie de oameni cu experiență la catedre. Aceștia vor fi plătiți cu ora și în funcție de vechime, ca și până acum.

ADVERTISEMENT

Detaliile proiectului de lege urmează să fie anunțate de Raluca Turcan. Cu toate acestea, Sorin Cîmpeanu a precizat că a găsit înțelegere la ministerul Muncii, iar profesorii vor fi plătiți la fel și în continuare.

Veste bună pentru profesori. Anunțul ministrului Educaţiei despre cumulul pensie – salariu

„Profesorii vor fi exceptaţi de la interdicţia de a cumula pensia cu salariul şi după adoptarea proiectului de lege care interzice cumulul în sistemul public”, a declarat ministrul Educației, potrivit Știri TVR. Sorin Cîmpeanu a explicat că se va menține aceeași modalitate de plată ca și până acum.

ADVERTISEMENT

Demnitarul a precizat că este nevoie de oameni calificați la catedră, spunând că sistemul de educație duce lipsa acestora. El a mai adăugat și că acest lucru a fost vizibil în ultima vreme.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, va anunța detaliile proiectului de lege în curânt. Până acum a evitat să dea exemple de excepții de la interzicerea cumulului pensiei cu salariu. A explicat, în schimb, că acesta va urmări încurajerea muncii în sistemul public, dar respectând un „principiu moral.”

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu, despre cumulul pensie – salariu

Florin Cîțu a vorbit și el despre proiectul de lege care atrage cea mai mare atenție în aceste zile. Cu toate acestea, declarațiile premierului nu au fost prea asemănătoare cu cele ale ministrului Educației.

Prim-ministrul nu a menționat nicio excepție în acest domeniu. În schimb, a precizat că noile reglementări nu vor crea o criză în domeniile educației sau sănătății, pentru că „sunt foarte mulţi profesori tineri sau medici care vor să lucreze”.

ADVERTISEMENT

„Asta cu criza într-un domeniu, că păstrăm oameni la pensie este puţin exagerată. Nu cred că este vreun domeniu unde să existe o criză pentru că avem care fac un cumul al pensiei cu salariul. Aşa niciodată nu o să mai faci reformă,” a declarat Florin Cîțu, potrivit Mediafax.

ADVERTISEMENT