News

Veste bună pentru profesori. Primesc vouchere de 1.000 de lei, dacă îndeplinesc aceste două condiții

04.04.2021 | 15:47
Veste buna pentru profesori Primesc vouchere de 1000 de lei daca indeplinesc aceste doua conditii
ADVERTISEMENT

Avem vești cât se poate de bune pentru o parte din profesorii care predau în Capitală. Potrivit unei hotărâri adoptate recent în ședința Consiliului Local, aceștia vor primi vouchere în valoare de 1.000 de lei, cu condiția să fie din Sectorul 5 și să participe la cursuri prin care să-și dezvolte competențele digitale.

Programul „Voucher educaţional” va fi implementat de Primărie în colaborare cu Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache” şi cu unităţile de învăţământ de pe raza sectorului.

ADVERTISEMENT

Odată demarată procedura de achiziție prin intermediul Centrului, voucherele vor fi distribuite în școli, ca mai apoi să ajungă la cadrele didactice care vor lua parte la cursurile de dezvoltare a competențelor digitale.

Vouchere de 1.000 de lei pentru profesorii din Sectorul 5 al Capitalei

Educația copiilor noștri este o prioritate. Iar pentru ca ei să beneficieze de un învățământ de calitate, trebuie să îi susținem și pe profesori.

ADVERTISEMENT

Vedem că epidemia de COVID-19 nu a ajuns la final și elevii sunt nevoiți să învețe în continuare de acasă.

Vrem să ajutăm cadrele didactice să se perfecționeze în ceea ce înseamnă competențe digitale, pentru ca este esențial ca ei să fie foarte bine pregătiți pentru predarea online.

ADVERTISEMENT

Sumele nu sunt foarte mari, însă un astfel de proiect poate face diferența între un învățământ de calitate și unul deficitar. Noi nu ne permitem să ne jucăm cu educația copiilor”, a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Cum vor fi plătiți profesorii în vacanța de primăvară. Ministrul Educației a făcut anunțul

În altă ordine de idei, ministrul Educației a dat asigurări că profesorii vor fi plătiți și pe timpul vacanței de primăvară cu salariul integral, în cazul în care sunt titulari, indiferent câte ore de curs vor trebui să le predea online elevilor din clasele terminale.

ADVERTISEMENT

Deci salariile… dacă e vorba de personal titular, vor primi salariul întreg. Dacă este vorba de cadre didactice care predau la clasele terminale și până acum știa toată lumea că e o vacanță între 2 și 11 aprilie, între 30 aprilie și 9 Mai”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT