News

Veste bună pentru profesori. Sorin Cîmpeanu anunță ce se întâmplă cu plata salariilor

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, vine cu o veste foarte bună pentru profesori. Oficialul Guvernului face un anunț important privind plata salariilor angajaților din educației, întârziată la nivel național.
16.05.2022 | 19:17
Veste buna pentru profesori Sorin Cimpeanu anunta ce se intampla cu plata salariilor
Sorin Cîmpeanu vine cu o veste bună pentru profesori. Ce se întâmplă cu plata salariilor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Programate să intre pe card vinerea trecută, plata salariilor angajaților din educație a întârziat. Luni seara, ministrul educației a anunțat rezolvarea problemei.

Sorin Cîmpeanu vine cu o veste bună pentru profesori. Ce se întâmplă cu plata salariilor

Într-o declarație de presă, Sorin Cîmpeanu a precizat că au fost plătite toate drepturile salariale angajaților din sistemul de educației.

ADVERTISEMENT

Ministrul precizează că întârzierea a fost produsă pe fondul unor erori informatice. Cu această ocazie, Cîmpeanu spune că instituția pe care o conduce ”regretă întârzierile înregistrate”.

În urma consultării tuturor inspectoratelor şcolare judeţene, suntem în măsură să vă informăm că la această oră au fost plătite toate drepturile salariale angajaţilor din sistemul de educaţie”, a spus Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

Tot luni, oficialul Guvernului și-a reafirmat susţinerea pentru o ”salarizare motivantă” şi pentru plata la timp a tuturor angajaţilor din învăţământ.

”Ministerul Educaţiei regretă întârzierile înregistrate din cauza unor erori informatice la nivelul unei instituţii care se află în structura altui minister şi reiterează susţinerea pentru o salarizare motivantă şi, evident, pentru plata la timp a tuturor angajaţilor din învăţământ.

ADVERTISEMENT

Fără resurse financiare nu se poate imagina o educaţie în spiritul calităţii şi echităţii”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Probleme cu plățile salariilor pentru 40% dintre bugetari

Circa 40% dintre angajații din sistemul bugetar din România nu și-au primit salariile vinerea trecută conform procedurilor.

ADVERTISEMENT

Ulterior, ministerul de Finanțe a anunțat că, din motive obiective, ”în data de 13 mai 2022, s-au înregistrat disfuncționalități ale sistemelor informatice partajate care asigură transferul sumelor în sistemul bancar, precum și în sistemul de plăți interbancare, înregistrându-se întârzieri parțiale la plată”.

Referindu-se la zona din educație, Sorin Cîmpeanu a spus, la Digi24, că a fost vorba de ”o eroare informatică. Nu este responsabilitatea Ministerului Educației. Am semnalat acest lucru celor responsabili, care au puterea să remedieze această situație.

Ministerul Educației susține salarizarea la timp a tuturor angajaților din învățământ, dar se cantonează în propriile competențe”.

ADVERTISEMENT