News

Veste bună pentru români. Ce se întâmplă cu pensiile și alocațiile în 2021. Anunțul Violetei Alexandru

22.12.2020 | 15:48
Veste buna pentru romani Ce se intampla cu pensiile si alocatiile in 2021 Anuntul Violetei Alexandru
ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru a anunțat că alocațiile copiilor vor crește cu 40% în 2021, însă nu același lucru se poate spune despre pensii.

Alocațiile copiilor vor fi majorate progresiv, cu 20% la începutul anului și 20% la jumătatea anului 2021, potrivit Violetei Alexandru.

ADVERTISEMENT

Cât despre pensii, majorarea acestora depinde de mai mulți factori, printre care inflația sau numărul de angajați care poate susține o astfel de majorare.

Alocațiile vor fi majorate cu 20% în prima parte a anului 2021

În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creșterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creștere care să acopere 100% rata inflației și 50% din câștigul salarial mediu brut pe economie.

ADVERTISEMENT

Acest lucru constituie baza de plecare în discuțiile cu ceilalți parteneri, pentru că suntem într-o coaliție în acest moment și deciziile le luăm împreună. Pentru plata alocațiilor, vă reamintesc că noi am avut o gândire de creștere etapizată, pentru a putea face față bugetul acestei solicitări de dublare a alocațiilor.

Va fi o creștere la începutul anului viitor, a doua creștere, de fapt, după cea de anul acesta. A treia va fi la jumătatea anului viitor și ultimele două, peste doi ani”, a explicat Violeta Alexandru, conform Gândul.

ADVERTISEMENT

Revenind la creșterea pensiilor, aceasta nu va fi realizată până nu va crește numărul de salariați care să plătească contribuții.

Prin urmare, poziția PNL este foarte clară, de creștere atât a pensiilor, cât și a alocațiilor, cu o abordare echilibrată și bazată pe situația economică existentă, în sensul de creștere a numărului de salariați, pentru că de pe urma muncii lor și a contribuțiilor pe care le plătesc acești oameni care muncesc, putem acoperi toate aceste obligații, pe care le privim cu toată responsabilitatea. Suntem într-o guvernare de coaliție, aceste decizii se vor lua împreună cu ceilalți parteneri”, a declarat Violeta Alexandru, conform Gândul.

ADVERTISEMENT

Așadar, doar alocațiile vor fi majortate, gradual, în viitor: „Pentru alocații, creșterile sunt deja prevăzute în Ordonanța pe care am modificat-o pe acest subiect, 20% la începutul anului și încă 20% la jumătatea anului și la fel și peste doi ani”.

ADVERTISEMENT