News

Veste bună pentru români! Pensiile, salariile și alocațiile vor crește de la 1 ianuarie

Veste bună pentru români primită la puțin timp după congresul PNL câștigat de Florin Cîțu
25.09.2021 | 20:53
Veste buna pentru romani Pensiile salariile si alocatiile vor creste de la 1 ianuarie
ADVERTISEMENT

Congresul PNL câștigat de Florin Cîţu a venit cu vești importante pentru români. Premierul nu a ezitat o clipă și a transmis că de la 1 ianuarie 2022 vor creşte pensiile, salariul minim şi alocaţiile copiilor.

De asemenea, noul lider al liberalilor a subliniat că îşi doreşte ca astfel de creştere să se producă la începutul fiecărui an calendaristic.

ADVERTISEMENT

Veste bună pentru toți românii!

„Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, afirmă premierul.

„De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim. Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii.

De la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora – pensii, alocaţii, salariul minim – cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, a declarat Florin Cîţu la Antena 3.

ADVERTISEMENT

De asemenea, liderul PNL a mai transmis că majorarea „întotdeauna va fi mai mult decât inflaţia, ţinând cont şi de o creştere economică”.

De remarcat că Florin Cîțu a ținut să explice că ar susţine o creştere a salariului minim cu zece procente, de la începutul anului viitor.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că în urmă cu puțin timp, șeful Executivului avansa ideea unei creşteri procentuale mai mici, dar care să aibă loc de la 1 noiembrie sau de la 1 decembrie.

Totodată, Florin Cîţu a afirmat, la scurt după ce a fost ales preşedinte al PNL, că partidul nu va accepta ca altă formaţiune politică să îi impună cine să fie prim ministru. Premierul a susţinut că un partid aflat la guvernare se confruntă totdeauna cu riscul de a cădea prin moţiune de cenzură.

ADVERTISEMENT

„PNL nu acceptă ca niciun alt partid să îi spună pe cine să propună premier când este cel mai mare partid dintr-o coaliţie, sau cine să câştige la Partidul Naţional Liberal, cum aşa nici noi nu le spune celorlalţi pe cine să numească, pe cine să-şi aleagă.

Noi rămânem consecvenţi la ceea ce am spus până acum (…) pentru a guverna, noi vom da premierul României iar premierul României este preşedintele Partidului Naţional Liberal.

Aşteptăm rezultatul votului de la USR PLUS, pentru că eu cred că acestea sunt declaraţii politice. Şi acolo sunt două tabere”, a mai zis Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT