Sport

Veste bună pentru România! Muntenegru și-a pierdut cei mai buni doi jucători înaintea duelului din Liga Națiunilor. Oficialii FRF cred că e o diversiune

România se pregătește pentru debutul în UEFA Nations League, în Muntenegru, dar „tricolorii” nu vor da piept cu doi dintre cei mai buni jucători ai gazdelor.
31.05.2022 | 22:33
Veste buna pentru Romania Muntenegru sia pierdut cei mai buni doi jucatori inaintea duelului din Liga Natiunilor Oficialii FRF cred ca e o diversiune
Internaționalii muntenegreni Stevan Jovetic și Stefan Savic. FOTO: Twitter
ADVERTISEMENT
31-05-2022
19:13

Oficialii FRF nu cred în accidentările lui Savic și Jovetic

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, a mărturisit că nu crede în accidentările lui Stefan Savic și Stevan Jovetic, fiind de părere că este doar o diversiune pusă la cale de adversari:

Real e că informaţiile au apărut în presa de acolo. Am rezervele mele în legătură cu asta. Ele, de multe ori fac parte dintr-o strategie de adormire a adversarului.

Mie mi se pare prea mult, să se accidenteze amândoi cu trei zile înainte de meci. În jurul lor se construieşte naţionala Muntenegrului, absenţa lor ar cântări foarte mult”.

„O să vedem ce va fi, noi trebuie să fim atenți oricum. Au și alți jucători care pot fi periculoși, au jucători la echipe bune din Europa”, a mai spus Andrei Vochin, la TV OrangeSport.

România va debuta în noua ediție de UEFA Nations League în mandatul lui Edi Iordănescu. Primul meci se joacă la Podgorica, sâmbătă, 4 iunie, de la ora 21:45. Omologul selecționerului nostru, Miodrag Radulovic, nu se va putea baza însă pe serviciile vedetelor Jovetic și Savic.

Stevan Jovetic și Stefan Savic, indisponibili pentru duelul Muntenegru – România

Cu patru zile înaintea duelului Muntenegru – România, jurnaliștii muntenegreni le-au dat două vești bune „tricolorilor”. Stefan Savic, stoperul lui Atletico Madrid, nu va putea juca în partida de la Podgorica, în timp ce Stevan Jovetic, atacantul care în prezent evoluează la Hertha Berlin, este incert.

ADVERTISEMENT

Conform Pobjeda, Savic acuză probleme medicale la unul dintre degetele de la picioare, iar staff-ul muntenegrean a hotărât că e mai bine să îl menajeze pe fundaș pentru vizita României. În ceea ce îl privește pe Jovetic, atacantul s-a accidentat la prima ședință de pregătire după reunire, motiv pentru care ar putea fi absent la partida de sâmbătă.

„Cât ghinion pentru naționala Muntenegrului! Absența celor mai buni doi jucători din naționala noastră va fi un handicap major”, a scris presa din Muntenegru.

ADVERTISEMENT

Stefan Savic și Stevan Jovetic sunt cele mai sonore nume din lotul convocat de Miodrag Radulovic pentru meciurile din Liga Națiunilor. În echipa națională a Muntenegrului se mai regăsesc fundașul dreapta al lui Lazio, Adam Marusic, dar și doi fotbaliști din campionatul României: Risto Radunovic, de la FCSB, și Marko Vukcevic, de la UTA Arad.

În vârstă de 31 de ani, Stafan Savic joacă la Atletico Madrid din 2015 și are un palmares din care fac parte titlul în LaLiga, Europa League, Supercupa Europei, dar și un titlu în Premier League, în 2012, pe vremea când evolua la Manchester City.

ADVERTISEMENT

În ceea ce îl privește pe Stevan Jovetic, căpitanul și golgheterul all-time (31 de goluri) al naționalei Muntenegrului, a ajuns la 32 de ani și, înainte să ajungă la Hertha Berlin, a mai evoluat pentru nume uriașe din Europa, precum Manchester City, Fiorentina, Inter Sevilla sau Monaco

Lotul convocat de Miodrag Radulovic pentru meciurile Muntenegrului cu România, Finlanda și Bosnia & Herțegovina

PORTARI: Milan Mijatovic (MTK), Danijel Petkovic (Angers), Lazar Carevic (Barcelona B).

FUNDAȘI: Stefan Savic (Atletico Madrid), Zarko Tomasevic (Tobol), Marko Simic (Liepaja), Adam Marusic (Lazio), Marko Vesovic (Qarabag), Risto Radunovic (FCSB), Igor Vujacic (Partizan), Nikola Sipcic (Tenerife), Andrija Vukcevic (Rijeka).

ADVERTISEMENT

MIJLOCAȘI: Marko Jankovic (Hapoel Tel Aviv), Aleksandar Scekic (Zaglebie), Sead Haksabanovic (Djurgardens), Milutin Osmajic (Bandirmaspor), Marko Vukcevic (UTA), Vukan Savicevic (Samsunspor), Ilija Vukotic (Boavista), Driton Camaj (Kisvarda).

ATACANȚI: Stevan Jovetic (Hertha Berlin), Stefan Mugosa (Incheon United), Uros Djurdjevic (Sporting Gijon), Uros Djuranovic (Kolubara), Nikola Krstovic (Dunajska Streda).


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,15 este cota pentru „1 solist” la Muntenegru – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT