News

Veste bună pentru românii care își fac concediul în Bulgaria. Care sunt noile condiții de intrare în țară

Românii care își fac concediul în Bulgaria primesc vești excelente, în plin sezon al vacanțelor. Care sunt noile condiții de intrare în țara vecină.
28.07.2021 | 11:34
Veste buna pentru romanii care isi fac concediul in Bulgaria Care sunt noile conditii de intrare in tara
ADVERTISEMENT

În plin sezon estival, românii care își plănuiesc o vacanță în țara vecină, Bulgaria, primesc vești excelente din partea oficialităților de la Sofia.

Deși suntem în plină pandemie, vecinii de la sud de Dunăre anunță că elimină toate restricțiile pentru cetățenii din România.

ADVERTISEMENT

Veste bună pentru românii care își fac concediul în Bulgaria: se elimină toate restricțiile

Cu alte cuvinte, începând din această săptămână, turiștii care pleacă din România vor putea merge în Bulgaria doar cu actul de identitate sau pașaportul.

Măsura este în vigoare până la finalul sezonului, indiferent de situația epidemiologică, vecinii de peste Dunăre eliminând orice restricţie pentru români, arată datele unui turoperator.

ADVERTISEMENT

”Guvernul Bulgariei a anunţat, pe 16 iulie, o serie de modificări privind accesul străinilor pe teritoriul ţării vecine, în contextul pandemiei covid-19.

Vestea bună este că turiştilor români li se va solicita doar actul de identitate sau paşaportul până la finalul sezonului, indiferent de situaţia epidemiologică”, se arată într-un comunicat al turoperatorului Travel, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

”Ţări cu care Republica Bulgaria a ajuns la un acord reciproc pentru libera circulaţie a cetăţenilor şi a persoanelor cu statut de reşedinţă permanentă, pe termen lung, şi a membrilor familiilor lor, la sosirea din cealaltă ţară: România”, prevede ordinul oficial.

România, unica țară exceptată de la restricții

După cum subliniază textul de lege, România este unica țară pentru care se face o excepție.

”În ultima perioadă, oamenii erau nehotărâţi să-şi rezerve o vacanţă spre sfârşit de august sau septembrie, din cauza posibilităţii introducerii unor restricţii.

ADVERTISEMENT

Iată că avem decizia autorităţilor din Bulgaria în privinţa turiştilor români, de eliminare a oricăror restricţii, care vine la timpul potrivit şi astfel credem că interesul va fi crescut până la finalul sezonului estival. Până pe 7-8 august, gradul de ocupare pe litoralul bulgăresc este extrem de ridicat, iar turiştii români trebuie să ştie că foarte greu mai pot găsi locuri.

Tocmai de aceea, recomand rezervările după 10-15 august, când vorbim de tarife mai bune, de oferte speciale cu până la 30% reducere şi de o relaxare mai mare a gradului de ocupare.

Recomand mai ales luna septembrie, pentru că vorbim de reduceri atractive, vremea este foarte bună, iar anul trecut vânzările au mers foarte bine până spre 20 septembrie”, a declarat Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner, conform sursei citate.

Decizia bulgarilor, confirmată și de Ministerul de Externe

Un comunicat postat pe site-ul MAE confirmă această decizie oficială a oficialităților de la Sofia.

”Restricții de intrarea pe teritoriul național (n.r. al Bulgariei): Cetățenii români care sosesc din România pot intra în Republica Bulgaria fără a fi obligați să prezinte alte documente în afara celor de călătorie (carte de identitate sau pașaport)”.

În schimb, cetățenii români care sosesc din statele aflate în zona verde sau portocalie pot intra pe teritoriul Bulgariei sub condiția prezentării, pe lângă documentele de călătorie, a unuia dintre următoarele documente:

  • Un certificat digital UE valid care atestă vaccinarea sau un document similar – un document care atestă finalizarea schemei de vaccinare împotriva COVID-19.
  • Un certificat digital UE valid care atestă vindecarea (pentru persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au vindecat) sau un document similar – un document care atestă că persoana s-a vindecat de COVID-19 și care este valabil pentru o perioadă de la 11 la 180 de zile de la data testului efectuat
  • Un certificat digital UE valid care atestă testarea sau un document similar – un document care atestă un rezultat negativ al unui test PCR, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii sau al unui test rapid antigen pentru COVID-19 dintre cele menționate în anexa 2 din ordinul Ministrului Sănătății din Bulgaria.
ADVERTISEMENT