News

Veste bună pentru românii care își fac vacanța în Grecia. Masca de protecție nu mai este obligatorie în spații închise

Veste bună pentru românii care vor să meargă în vacanță, în Grecia. Autoritățile din statul elen au decis eliminarea obligativității purtării măștii de protecție la interior.
01.06.2022 | 23:59
Veste buna pentru romanii care isi fac vacanta in Grecia Masca de protectie nu mai este obligatorie in spatii inchise
De cand se va aplica masura-Sursa foto: Hepta, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Grecia suspendă purtarea măștii de protecție în spații închise, odată cu deschiderea sezonului turistic. Măsura se va aplica începând de miercuri, 1 iunie.

Începând de miercuri, 1 iunie, Grecia suspendă masca de protecție în spații închise

Decizia autorităților din statul elen îi va bucura pe mulți străini, inclusiv pe români, care de cele mai multe ori preferă o vacanță în Grecia, decât în propria țară. Totuși, masca va rămâne încă obligatorie în alte spații, potrivit News.ro

ADVERTISEMENT

Concret, va fi necesară în continuare în mijloacele de transport în comun, spitale, case de bătrâni, în școli la examenele de final de an. De altfel, nu mai este impusă în magazine, bănci sau servicii publice.

Nu s-a hotărât nimic specific în legătură cu ambarcațiunile. Cert este că autoritățile recomandă masca când nu este multă lume.

ADVERTISEMENT

Măsura eliminării măștii în spații închise s-ar putea să nu fie definitivă în Grecia

La mijlocul lunii mai, Thanos Plevris, ministrul sănătăţii, anunța că chiar dacă se suspendă unele măsuri de stopare a pandemiei de coronavirus, acestea ar trebui reexaminate la 1 septembrie, după finalizarea sezonului estival.

Thanos Plevris motiva, de asemenea, că unele reguli împotriva SARS-COV2 s-au eliminat după ce a purtat o consultare cu specialiști  ”bazată pe date epidemiologice şi sugestii din partea experţilor.”

ADVERTISEMENT

Totul se întâmplă în contextul în care, în ultimele săptămâni, numărul de infectări din Grecia a început să se situeze pe o pantă descendentă.

Pe parcursul celor doi ani de pandemie, Grecia a fost una dintre țările care a impus măsuri destul de stricte anti-Covid printre care vaccinare obligatorie pentru anumite categorii de vârstă.

ADVERTISEMENT

Grecia are o economie care depinde turism, în aproape un sfert din PIB. Pentru a atrage cât mai mulți vizitatori, încă din februarie a decis să mai relaxe din restricții, anunțând eliminarea testării la sosirea în teritoriu a străinilor și care dețin un certificat de imunizare.

ADVERTISEMENT
Tags: