ADVERTISEMENT
News

Veste bună pentru românii care vor să-și cumpere o locuință nouă. Ce beneficii au începând din 25 martie 2021

Autor: Adrian Baciu | 25.03.2021 | 18:05
Veste bună pentru românii care vor să-și cumpere o locuință nouă. Ce beneficii au începând din 25 martie 2021
Veste bună pentru românii care vor să-și cumpere o locuință nouă. Ce beneficii au începând din 25 martie 2021. Sursa foto: casanoua.ro

Autoritățile oferă o veste bună pentru românii care vor să-și cumpere o locuință nouă. Începând de joi, 25 martie, programul Noua Casă este din nou activ și are un plafon de garanții de 1.5 miliarde de lei.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut pe Facebook de către deputatul PNL Ionel Dancă, cel care a anunțat că programul social constă într-o majorare a plafonului de finanțare garantată de stat de la 70.000 Euro până la 140.000 Euro.

În urmă cu un an, au fost acordate aproape 13.600 de garanții în valoare de 1,6 miliarde lei pentru achiziția de locuințe.

ADVERTISEMENT

Veste bună pentru românii care vor să-și cumpere o locuință nouă

“Noua Casa” este un program guvernamental care are ca obiectiv facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziția unei locuințe prin contractarea de credite garantate de stat.

În 2021, programul vine cu o serie importantă de beneficii, după ce anul trecut Guvernul Orban a dispus majorarea plafonului de finanțare garantată de stat de la 70.000 Euro până la 140.000 Euro pentru achiziția de locuințe cu o suprafață mai mare, cu 3-4 camere, pentru familiile tinere cu mai mulți copii.

ADVERTISEMENT

Într-o postare în mediul online, deputatul liberal Ionel Dancă enumeră principalele caracteristici și avantaje din program.

”Începând de astăzi, Programul Noua Casă, este din nou activ pentru populație după publicarea Ordinului privind nivelul comisioanelor de risc administrate de FNGCIMM în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, Guvernul PNL, condus de Ludovic Orban, a modificat programul Prima Casă prin majorarea plafonului de finanțare garantată de stat de la 70.000 Euro până la 140.000 Euro pentru achiziția de locuințe cu o suprafață mai mare, cu 3-4 camere, pentru familiile tinere cu mai mulți copii.

În 2020, au fost acordate aproape 13.600 de garanții în valoare de 1,6 miliarde lei pentru achiziția de locuințe. Guvernul actual continuă programul Noua Casă, conform Programului de guvernare PNL, cu un plafon de garanții de 1,5 miliarde de lei pentru un număr estimat de aproape 17.000 de beneficiari”, a scris politicianul pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Ce tipuri de locuințe se pot achiziționa prin programul Noua Casă

Beneficiarii acestui program pot achiziționa, în 2021, următoarele tipuri de locuințe:

  • a) locuințe noi, destinate achiziționării, inclusiv cele construite prin programele derulate de Agenția Naționala pentru Locuințe, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de construcții noi s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat;
  • b) locuințe consolidate, destinate achiziționării, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de intervenție în vederea consolidării si/sau reducerii riscului seismic s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat;
  • c) alte categorii de locuințe, recepționate la terminarea lucrărilor de construcții noi sau de intervenție în vederea consolidării si/sau reducerii riscului seismic, după caz, cu mai mult de 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat.
ADVERTISEMENT

Garanțiile acordate în cadrul Programului sunt garanții în numele și în cont stat, iar procentul de garantare se aplica în funcție de categoria de locuință. Pentru anul 2021, plafonul alocat programului Noua Casa este în valoare de 1,5 miliarde lei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!