News

Veste bună pentru românii cu venituri mici. Ce se întâmplă cu pensiile și cu tichetele de masă

O veste bună vine dinspre Palatul Victoria. Premierul Nicolae Ciucă anunță că de vineri, 1 iulie, intră în vigoare două noi măsuri pentru cei afectați de prețuri.
01.07.2022 | 19:23
Veste buna pentru romanii cu venituri mici Ce se intampla cu pensiile si cu tichetele de masa
Nicolae Ciucă anunţă intrarea în vigoare a două măsuri de sprijin pentru cetățeni. Ce se întâmplă cu pensiile și cu tichetele de masă. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Luna iulie vine cu venituri mărite pentru o parte dintre români. Vestea a fost dată de premierul Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.

Nicolae Ciucă anunţă intrarea în vigoare a două măsuri de sprijin pentru cetățeni. Ce se întâmplă cu pensiile și cu tichetele de masă

Șeful Executivului a anunțat intrarea în vigoare, de vineri, a măsurilor referitoare la creşterea valorii tichetelor de masă şi acordarea unui ajutor de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri sub 2.000 lei.

ADVERTISEMENT

”De astăzi, intră în vigoare încă două măsuri importante din pachetul ‘Sprijin pentru România’, prin care protejăm românii afectați de creșterile de prețuri:

Valoarea tichetelor de masă va crește cu 50%, de la 20 la 30 de lei.

Pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei vor primi un ajutor de 700 de lei (după cel acordat în ianuarie celor cu pensii sub 1.600 de lei)”, scrie primul-ministru pe contul său de socializare.

ADVERTISEMENT

Reamintim că, în prezent, un tichet de masă valorează 20,17 lei, iar valoarea totală a tichetelor de masă acordate lunar (pentru 22 de zile lucrătoare) unui angajat este de 443,74 de lei.

În același mesaj, premierul Nicolae Ciucă dă asigurări că el și echipa sa de la Palatul Victoria vor continua să implementeze măsuri de sprijin pentru cetăţeni în această perioadă.

ADVERTISEMENT

”Continuăm să implementăm măsuri de sprijin pentru oameni în această perioadă. Misiunea noastră este să trecem cu bine țara prin crizele multiple care ne afectează și să demarăm reformele masive asumate prin PNRR”, mai adaugă Ciucă.

Taloanele de pensie cu ajutorul de 700 de lei, tipărite

Anunțul de vineri al premierului Ciucă vine să completeze cele spuse cu o zi în urmă de ministrul muncii, Marius Budăi.

ADVERTISEMENT

Oficialul PSD din Executiv scria, tot pe Facebook, că autoritățile au început deja tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care conțin ajutorul financiar de 700 de lei promis de coaliția de guvernare.

Marius Budăi a mai subliniat că de vineri, 1 iulie, începe și efectuarea plăților către cetățeni.

ADVERTISEMENT