News

Veste bună pentru românii dornici de vacanță. Cum va arăta sezonul estival în 2021

10.04.2021 | 11:05
Veste buna pentru romanii dornici de vacanta Cum va arata sezonul estival in 2021
ADVERTISEMENT

Veste bună pentru românii dornici de vacanță. Conform unui studiu făcut de o platformă de rezervări, doar o parte a hotelierilor au anunțat că vor crește tarifele de cazare pe litoralul românesc. Ceilalți spun că pregătesc deja reduceri de preţ sau promoţii.

Interesant este și că 79% dintre hotelieri au profitat de perioada mai puţin aglomerată și au adus îmbunătăţiri proprietăţilor pe care le administrează.

ADVERTISEMENT

Astfel, 56% au investit în renovarea camerelor, 17% au renovat bucătăria, iar 6% dintre respondeţi au îmbogăţit gama de facilităţi de care dispune unitatea de cazare, incluzând servicii noi precum SPA, ciubăr sau masaje.

Veste bună pentru românii care vor în vacanță

Trebuie specificat că tarifele la cazare nu au fost majorate, iar politicile de anulare şi rezervare sunt cu mult mai flexibile decât anul trecut.

ADVERTISEMENT

De exemplu, 51% dintre hotelieri confirmă că nu au mărit preţurile practicate anterior, iar 19% chiar au declarat că tarifele lor sunt cu 5-10% mai mici decât în sezoanele trecute.

În plină pandemie există și un procent de hotelieri care au decis să majoreze preţurile cu 5-10%. De asemenea, 31% dintre hotelieri susţin că vor veni cu reduceri de preţ anul acesta, îndeosebi sub forma unor oferte speciale şi sezoniere şi 25% vor să îşi îmbunătăţească sistemul de rezervări, implementând rezervările în timp real, care îi ajută să evite situaţiile neplăcute precum overbooking-ul.

ADVERTISEMENT

„Sperăm că suntem la finalul acestei perioade extrem de furtunoase pentru industria hotelieră din România. Scopul nostru, încă de la debutul pandemiei, a fost să rămânem aproape de partenerii noştri hotelieri, oferindu-le atât un canal de vânzare, cât şi know how şi consultanţă pentru strategia de business din această perioadă.

Astfel, am implementat împreuna cu ei rezervările în timp real, un sistem ce îi va ajuta să îşi crească numărul rezervărilor online şi am dublat numărul proprietăţilor care nu percep avans sau care oferă anulare gratuită cu până la 7 zile înainte de sosire”, a declarat Timea Ambrus Operations Manager Travelminit.ro

ADVERTISEMENT

Interesant este că rezervările last-minute sunt tot mai populare în rândul turiştilor români. Peste 50% dintre ultimele confirmări s-au făcut în acest fel.

ADVERTISEMENT