News

Veste bună pentru românii vaccinați. Ungaria își deschide granițele

Românii care au decis să se vaccineze primesc încă o veste bună. Autorițățile din Ungaria au decis să le deschidă granițele.
23.05.2021 | 23:00
Veste buna pentru romanii vaccinati Ungaria isi deschide granitele
ADVERTISEMENT

Cetățenii români care prezintă un certificat de vaccinare vor putea să intre în țara vecină, fără să fie supuși altor reguli. Este eliminată izolarea sau prezentarea testelor Covid-19 negative.

Anunțul a fost făcut de Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe. Acesta a distribuit informația pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Veste bună pentru românii vaccinați. Ungaria își deschide granițele

Șeful diplomației din Ungaria a anunțat că decizia vine în contextul în care și autoritățile române au eliminat restricțiile pentru cetățenii unguri. Țara a fost plasată pe lista verde

„În urma deciziei de ieri a autorităților române, potrivit căreia cetățenii maghiari pot călători liber în România, va avea loc o altă relaxarea restricțiilor la frontiera maghiară-română,” a informat acesta pe Facebook, sâmbătă seara.

ADVERTISEMENT

„Din această seară, cetățenii români care au deja un certificat de protecție pot veni în Ungaria fără nicio obligație de carantină și testare,” a adăugat.

Țara noastră a eliminat orice fel de restricții pentru persoanele care vin din zone aflate pe lista verde. Guvernul României a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat și a făcut unele menținuni speciale.

ADVERTISEMENT

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat. Noi reguli pentru cetățenii care intră în România

Recent, Raed Arafat a făcut unele precizări cu privire la împărțirea țărilor în funcție de riscul epidemiologic. A fost introdusă și lista roșie și au apărut unele modificări ale regulilor existente.

„Lista este diferenţiată pe coduri, verde, galben, roşu, după incidenţe. Motivul este ca să nu intre brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este din zona galbenă nu intră în carantină dacă are test sau vaccin. Daca este din zona roşie, fie vaccin, fie carantină. Testul nu mai contează”, a explicat Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

„Pentru zona verde nu mai ai nevoie de nimic. Carantina este de 14 zile şi rămâne prevederea că dacă face test în ziua 8, poate ieşi din carantină în ziua 10″, a adăugat acesta.

Țările din zona galbenă sunt Turcia, Grecia, Andorra, Suriname, Iran, Luxemburg, Bolivia, Danemarca, Peru, Emiratele Arabe Unite, Canada, Guyana, Botswana, Elveția, Serbia, Germania, Qatar, Italia, Muntenegru, Kazahstan,
Cehia, Malaysia, Oman, Aruba, Austria, Belarus, Slovacia, Irak, Ucraina, Spania și Statele Unite ale Americii.

Țările din zona roșie sunt: Seychelles, Maldive, Bahrain, Uruguay, Argentina, Capul Verde, Costa Rica, Suedia, Lituania, Cipru, Olanda, Georgia, Letonia, Columbia, Paraguay, Nepal, Brazilia, Chile, Croația, India, Slovenia, Trinidad si Tobago, Franța, Kuweit, Puerto Rico, Estonia, Belgia, Mongolia și Africa de Sud.

ADVERTISEMENT