News

Veste bună pentru șoferi. Ce s-ar putea întâmpla cu tarifele RCA

Iată ce s-ar putea întâmpla în perioada următoare cu tarifele RCA. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a transmis un comunicat de presă după ce a analizat tendințele din primele șase luni ale anului.
08.08.2022 | 22:55
Veste buna pentru soferi Ce sar putea intampla cu tarifele RCA
Ce s-ar putea întâmpla cu tarifele RCA. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Șoferii români au parte de o veste bună. Iată ce s-ar putea întâmpla cu tarifele RCA, după un anunț dat de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Ce s-ar putea întâmpla cu tarifele RCA. Ce trebuie să știe șoferii români

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a ajuns la concluzia că piața de asigurări a reușit să depășească efectele prăbușirii companiei City Insurance, cea care era liderul în domeniu.

ADVERTISEMENT

ASF a transmis această informație pe baza unui raport preliminar întocmit de companiile de asigurări pentru prima jumătate a anului 2022.

Ceea ce înseamnă mai precis acest lucru este că șoferii ar putea plăti mai puțin pentru RCA. De asemenea, ce a mai arătat raportul preliminar este că Euroins este noul lider de piață pentru RCA, după falimentul City Insurance.

ADVERTISEMENT

„Concret, nivelul de concentrare a pieţei, deşi este încă ridicat, a ajuns la cea mai mică cotă din ultimii opt ani”, arată ASF.

Prețurile RCA, în scădere. Ce a anunțat ASF

Conform unui comunicat al ASF, prețurile RCA nu numai că s-au stabilizat, dar sunt și într-o ușoară scădere în ceea ce privește persoanele fizice.

ADVERTISEMENT

Touși, nu este vorba despre scăderi considerabile, ci de doar câțiva lei. Mai precis, în iunie, comparativ cu martie, prețurile pentru polițele RCA au scăzut cu nouă lei.

Pentru persoane juridice, prețurile medii, așa cum au fost ele transmise de ASF, au rămas cam la fel, dar aici s-a înregistrat o creștere, de la 1.943 de lei în martie, la 1.984 de lei în iunie.

ADVERTISEMENT

„Prețurile RCA s-au stabilizat și chiar sunt în scădere. Scade și rata combinată.

O evoluție îmbucurătoare poate fi observată și în ceea ce privește prețurile. Primele medii s-au stabilizat și chiar au intrat pe un trend descendent, începând cu cel de-al doilea trimestru al acestui an, conform datelor centralizate de A.S.F.

Prima medie pentru persoane fizice era de 904 lei la finalul lunii iunie, față de 913 lei la finalul lui martie. La persoane juridice, prima medie a rămas aproximativ la același nivel, fiind de 1.984 de lei, față de 1.943 de lei în martie”, a mai transmis Autoritatea de Supraveghere Financiară.

ADVERTISEMENT
Tags: