ADVERTISEMENT
News

Veste bună pentru șoferi! Polița RCA poate fi prezentată și pe telefon de azi înainte

Autor: Robert Cristea | 10.09.2020 | 18:56
Veste bună pentru șoferi! Polița RCA poate fi prezentată și pe telefon de azi înainte
Veste bună pentru șoferi. Polița RCA poate fi prezentată și pe telefon de azi înainte. Foto: Hepta.ro

O veste excelentă pentru şoferii din România. Poliţa RCA poate fi prezentată și în format electronic de pe telefon începând de astăzi, 10 septembrie.

ADVERTISEMENT

Potrivit noilor modificări, posesorii de permis pot prezenta documentul în suport de hârtie sau în format electronic.

Astfel, șoferii nu mai au obligativitatea deținerii poliței RCA în formă fizică. Reglementările Normei ASF numărul 20/1017, ce vizează asigurările auto, au fost publicate în Monitorul Oficial pe data de 7 septembrie și intră în vigoare joi, 10 septembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Polița RCA poate fi prezentată în format electronic

Salutări! De astăzi, asigurarea obligatorie auto se poate prezenta și în format electronic. Păstrați-vă telefoanele încărcate!”, a anunțat poliția Română pe facebook.

„Digitalizarea reprezintă un obiectiv foarte important pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar propunerile de modificare a Normei nr. 20/2017 sunt menite să vină în sprijinul asiguratului RCA, în sensul simplificării procedurii de verificare a existenţei unui contract de asigurare civilă obligatorie auto valabil.

ADVERTISEMENT

Astfel, conform proiectului de modificare şi completare a normei, aflat în consultare publică pe site-ul autorităţii, conducătorii auto vor putea prezenta agenţilor de poliţie, la un eventual control, şi varianta electronică a poliţei RCA. Prin urmare, nu va mai fi necesar ca şoferii să aibă asupra lor contractul de asigurare obligatorie auto doar în format original, pe suport de hârtie,” se arată într-un comunicat de presă transmis de ASF.

Un amănunt important este faptul că există 13 puncte noi care au fost amplasate pentru a verifica valabilitatea rovinietei, potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În total, în întreaga ţară vor fi 106 de puncte fixe de control.

ADVERTISEMENT

Amenzile pentru şoferii care circulă fără rovinieta sunt cuprinse între 250 și 4.500 de lei. Amenda scade la jumătate în cazul în care este plătită în termen de 15 zile. Contul în care trebuie să plătiţi amenda îl găsiţi pe site-ul ANAF.

După ce aţi achitat amendă, este nevoie să prezentați dovada la Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică. Acest lucru se poate face prin e-mail sau fax.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!