Sporturi

Veste bună pentru sportivii aflați în Australia! Au scăpat de carantină înainte de Australian Open

28.01.2021 | 14:10
Veste bună pentru sportivii aflați în Australia! Au scăpat de carantină înainte de Australian Open
Novak Djokovic, Simona Halep și Rafael Nadal. Surse foto: Hepta. Colaj: FANATIK.
ADVERTISEMENT

Sportivii care au sosit în ianuarie în Australia pentru a concura la primul turneu de Grand Slam al anului au primit liber în această dimineață pentru a începe să iasă din carantină.

Jucătorii au fost ”închiși” pentru 14 zile din cauza măsurilor adoptate de organizatori pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Primul grup din cei 960 de sportivi, antrenori și oficiali izolați în trei hoteluri din Melbourne a primit permisiunea pentru a pleca la ora locală 18:00 (9:00 ora României), iar ceilalți vor părăsi hotelurile pe parcursul zilei de duminică, au anunțat autoritățile sanitare din statul Victoria.

Sportivii prezenți la Australian Open au început să părăsească carantina

Din cauza pandemiei de Covid-19, cei care se ocupă cu organizarea turneului Australian Open au impus sportivilor obligativitatea de a sosi la Melbourne până pe 17 ianuarie și apoi efectuarea unei carantine de 14 zile , cu posibilitatea de a se pregăti cinci ore pe zi.

ADVERTISEMENT

Un grup redus de sportivi, printre care se află Simona Halep, Novak Djokovic, Rafael Nadal, Serena Williams, Naomi Osaka, Venus Williams și Dominic Thiem, se află în carantină la Adelaide, unde vor evolua vineri într-un turneu demonstrativ.

După cazurile pozitive de la sosire, 72 de sportivi au fost nevoiți să stea într-o carantină strictă, fără a putea să părăsească camerele de hotel și să se antreneze. Cei 10 oameni pozitivi la coronavirus au fost cazați într-un ”hotel medical”.

Când va ieși Simona Halep din carantină

În același timp, sportivii izolați în partea de sud a Australiei, între care se află româncele Simona Halep și Irina-Camelia Begu, se așteaptă să părăsească și ei carantina, înainte de a participa la turneul demonstrativ de la Adelaide, care se va disputa vineri.

ADVERTISEMENT

Sportivii vor putea să se deplaseze prin orașe și regiunile înconjurătoare în condițiile în care vor ține cont de restricțiile locale de distanțare socială.

„Să sparg gheața la Australian Open ține poate și de șansă, de noroc. Am fost foarte aproape în două rânduri. Având încredere, poate voi cuceri acest turneu. Cert este că mă aflu aici și am posibilitatea să o fac. Și să continui să muncesc și să cred că o pot face. Poți câștiga orice turneu dacă lupți până la capăt și crezi în tine!”, a declarat Simona Halep înainte de Australian Open.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri