News

Veste bună pentru toți părinții și copiii din România. Un renumit medic a făcut anunțul mult așteptat

25.01.2021 | 20:21
Veste buna pentru toti parintii si copiii din Romania Un renumit medic a facut anuntul mult asteptat
ADVERTISEMENT

După ce noua tulpină de Covid-19 a fost depistată în mai multe state de pe glob, un renumit medic vine cu o veste bună pentru toți părinții și copiii din România, în contextul acestei probleme majore de ordin sanitar.

Medicul Maria Van Kerkhove de la Organizația Mondială a Sănătății spune că noua tulpină SARS-CoV-2 nu are un efect grav asupra copiilor.

ADVERTISEMENT

Oficialul OMS dezvăluie că studiile eu scos în evidență faptul că simptomele tind să fie mai ușoare la copii în comparație cu persoanele adulte, care pot suferi și de forme severe.

Veste bună pentru toți părinții și copiii din România în contextul noii tulpini de Covid-19

Cum afectează noua tulpină de Covid-19 cu origini în Marea Britanie copiii? Iată o întrebare la care Maria Van Kerkhove, doctor din cadrul OMS, vine cu lămuriri liniștitoare pentru părinți.

ADVERTISEMENT

”Există diferite tipuri de manifestare a bolii, bazate pe vârsta persoanei infectate cu virusul SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19. Din fericire, copiii și adolescenții tind să aibă o boală mai ușoară, în comparație cu adulții.

Majoritatea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 prezintă simptome respiratorii. Încep să se simtă rău. Au febră, tuse sau dureri în gât sau strănut. Unele persoane pot avea simptome gastro-intestinale. Alții pot pierde simțul mirosului sau gustului.

ADVERTISEMENT

Copiii nu au la fel de multe simptome ca și adulții. Unii copii pot prezenta simptome gastro-intestinale, cum ar fi diaree sau vărsături, dar în general simptomele tind să fie mai ușoare”, informează dr. Kerkhove, potrivit site-ului NDTV.

Se transmite mai ușor noua tulpină de Covid-19 la copii?

În ceea ce privește transmiterea, cercetătorii au ajuns la concluzia că varianta de virus care a fost identificată în Regatul Unit al Marii Britanii are o transmisibilitate ridicată în toate grupele de vârstă, inclusiv la copiii mai mici.

ADVERTISEMENT

”În zonele în care circula această tulpină de virus, școlile erau deschise. Virusul a circulat printre studenți și facultăți. Studiile sunt încă în curs cu aceste variante de virus. Studiile din Marea Britanie nu indică faptul că virusul vizează în mod specific copiii mici”, a mai spus oficialul OMS.

Cum să păstrăm copiii în siguranță față de noua tulpină?

Doctorul Maria Van Kerkhove spune că prevenirea este cel mai bun mod de a păstra copiii în siguranță față de noile mutații Covid-19. Oficialul OMS dă și câteva sfaturi în acest sens, legate de cum se pot ține la distanță cei mici de îmbolnăvire.

  • Asigurați-vă că cei mici au mâinile curate și se spală pe mâini în mod corespunzător cu apă și săpun sau folosesc un produs de igienizare pe bază de alcool.
  • Părinții trebuie să se asigure că respectă regulile atunci când strănută (ex. să strănute în cot).
  • Chiar și copiii ar trebui să urmeze îndrumările locale de a purta o mască, corespunzător: să acopere urechile, nasul și gura.
  • Copiilor trebuie să li se spună că nu trebuie să atingă stratul exterior al măștii. Că ar trebui să-și curețe mâinile și la scoaterea măștii.
  • Copiii trebuie învățați despre distanțarea fizică, în afara familiei.
ADVERTISEMENT
Tags: