Sport

Veste excelentă de la UEFA! Câștigătoarea Cupei Românei Betano va evolua în preliminariile Europa League

Echipele românești au primit o veste excelentă de la UEFA. Câștigătoarea Cupei României Betano va juca în preliminariile Europa League.
05.04.2023 | 16:30
Veste excelenta de la UEFA Castigatoarea Cupei Romanei Betano va evolua in preliminariile Europa League
Veste excelentă venită de la UEFA. Câștigătoarea Cupei României Betano va juca în preliminariile Europa League. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Cluburile de fotbal din România au primit o veste excelentă din partea UEFA. Forul care conduce fotbalul european a hotărât ca, începând din sezonul 2024-2025, câștigătoarea Cupei României Betano să evolueze în primul tur al Europa League.

Veste excelentă de la UEFA! Câștigătoarea Cupei României Betano va juca în primul tur al Europa League

UEFA a anunțat că va crește miza pentru câștigătoarea Cupei României Betano. Echipa care ridică trofeul, începând cu sezonul 2024-2025, va beneficia de calificarea în primul tur al Europa League. În prezent, câștigătoarea „competiției surprizelor” are locul asigurat în al doilea tur din preliminariile UEFA Conference League.

ADVERTISEMENT

Singura condiție ca învingătoarea Cupei României Betano să joace în a doua competiție europeană începând din sezonul 2024-2025 este ca liga României de fotbal să fie clasată între primele 33 de pe continent. În prezent, campionatul românesc se află pe locul 25 în clasamentul propus de UEFA.

Totuși, ierarhia ar putea să se modifice dacă polonezii, prin Lech Poznan, calificată în sferturile Conference League, vor reuși să producă surpriza cu Fiorentina și să se califice în semifinale. Astfel, campionatul României ar putea să coboare pe locul 26. În aceeași ordine de idei, cine câștigă trofeul Cupei României Betano în sezonul viitor, 2023-2024, va putea evolua în primul tur din preliminariile Europa League.

ADVERTISEMENT

Veste excelentă pentru echipele românești. Câștigătoarea Cupei României Betano ar putea lupta pentru premii financiare mai mari

Pe de altă parte, echipa care va câștiga trofeul Cupei României Betano va avea locul asigurat în turul 2 al Conference League, dacă va părăsi încă din runda inaugurală Europa League. A doua competiție inter-cluburi de pe continent oferă premii financiare comparativ mai mari cu UEFA Conference League.

Calificarea în grupele Europa League este recompensată cu 3,63 de milioane de euro, în timp ce accederea în faza grupelor din Conference League asigură un premiu financiar de 2,94 milioane de euro. Victoria în faza grupelor Europa League asigură 630.000 de euro, iar triumful în a treia competiție europeană inter-cluburi este recompensat cu 500.000 de euro. În caz de egalitate, UEFA oferă 210.000 de euro în Europa League și 166.000 de euro în Conference League.

ADVERTISEMENT

Vestea excelentă venită de la UEFA nu are în vedere actuala stagiune în care pentru trofeul Cupei României Betano se luptă UTA Arad, Hermannstadt, ”U” Cluj, CFR Cluj, FC Argeș, Mioveni și Sepsi. Arădenii sunt primii care au făcut pasul în careul de ași al „competiției surprizelor”.

CFR Cluj, favorită la câștigarea Cupei României Betano

Deși rămâne de văzut dacă va folosi titularii în meciul cu FC Argeș, joi, 6 aprilie, ora 21:00 în sferturile Cupei României Betano, CFR Cluj rămâne favorită la câștigarea trofeului. Echipa pregătită de Dan Petrescu va înfrunta în semifinale, dacă va trece de piteșteni, pe câștigătoarea din meciul Sepsi – CS Mioveni, partida are loc în aceeași zi de la ora 18:00.

ADVERTISEMENT

Pe cealaltă parte de tablou, UTA Arad așteaptă în semifinale învingătoarea din duelul FC Hermannstadt – ”U” Cluj, miercuri, 5 aprilie, ora 19:00. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Dan Petrescu a luat o decizie radicală, înaintea meciului cu FC Argeș. „Bursucul” a decis să-i bage în cantonament pe jucători, iar hotărârea rămâne valabilă și înaintea derby-ului cu FCSB de la finalul săptămânii.


  • 1,42 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „1X” la meciul FC Hermannstadt – ”U” Cluj

ADVERTISEMENT